Tecavüzden suçlu bulunan Robinho'nun hapis cezası kesinleşti

İtalya'da tecavüz suçundan hapse mahkum edilen futbolcu Robinho'nun 9 yıllık hapis cezası kesinleşti. Robinho'nun son temyiz başvurusu reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tecavüz suçundan yargılanan futbolcu Robinho'nun son savunması temyiz mahkemesi tarafından reddedildi. Robinho'nun 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

NTV Spor'un haberine göre, Roma Mahkemesi, Robinho'nun tecavüz davasına yönelik yaptığı itirazı reddetti ve 9 yıllık hapis cezası kesinleşti. Hükmü kesinleşen Robinho'nun davayı bir kez daha temyize taşıma seçeneği kalmadı.

2013 yılında İtalya'nın Milano şehrindeki bir gece kulübünde doğum gününü kutlayan Robinho’nun, bir kadına çok sayıda kişiyle cinsel saldırıda bulunduğu belirtilmişti. Robinho ve 5 sanık, 2015'te suçlu bulunmuştu.

HAPSE GİRECEK Mİ?

Brezilya anayasası, davada suçlu bulunan Robinho'nun iadesini engelliyor. İtalya, cezasını Güney Amerika'da çekmesini sağlamak için Brezilya mahkemelerine başvuruda bulunacak.

Robinho, yurt dışına seyahat etmesi halinde tutuklanma riskiyle karşı karşıya. Bunun için İtalya'nın herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde uygulanabilecek uluslararası bir tutuklama emri çıkarması gerekiyor.

Real Madrid, Manchester City ve Milan gibi takımların da formalarını giyen Robinho, daha sonra Süper Lig'de Sivasspor ve Medipol Başakşehir'de de görev yaptı. Başakşehir'den ayrıldıktan sonrası ülkesine dönen ve Santos'la anlaşan Robinho, tecavüz davasının ardından karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi feshetmişti.