Tech İstanbul’a ödül

İBB’nin teknoloji programı TECH ISTANBUL, ‘Global Startup Awards’ tarafından, ‘En İyi Hızlandırıcı/Kuluçka Programı’ seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı Akıllı Şehir Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten 'TECH İSTANBUL', startup (iş modeli) ödül programı Global Startup Awards (GSA) tarafından 'En İyi Hızlandırıcı/Kuluçka Programı' seçilerek dünya birincisi oldu.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen GSA, tarihinde ilk kez Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam Beşiktaş’taki Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yaptı.

Böylesine önemli bir etkinliğe İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirten İmamoğlu, İngilizce yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Şişhane, Şişli, Başakşehir ve Kayışdağı’nda toplamda 8000 metrekare kapalı alanda, ‘TECH İSTANBUL’ isimli merkezlerimizle girişimcilere destek sunuyoruz. Bugüne kadar 400’den fazla girişimi destekledik ve bu girişimler, toplamda 22 milyon doları aşan yatırım aldı.

 

TECH İSTANBUL’da, teknoloji ve inovasyon odaklı eğitim ve etkinlikler düzenleyerek, bu alandaki çalışmalara öncülük ediyoruz. Şimdiye kadar 2000’in üzerinde eğitim düzenledik ve 100 bini aşkın katılımcıyla buluştuk. Amacımız; İstanbul’u küresel girişimcilik ekosisteminde ilk 10 şehir arasına sokmaktır. Bu konuda atacağımız adımları yakında kamuoyu ile paylaşacağız.”

TECH İSTANBUL, bu geceki ödül ile birlikte henüz 1 yaşını doldurmadan, 3. ödülünü almış oldu. Bu prestijli ödül, İstanbul’un girişimcilik ve inovasyon alanında küresel bir merkez olma yolundaki kararlılığını pekiştiriyor.”