‘Tek Covid-19 vakası bile yok’ diyen Kuzey Kore aşı istedi

Bütün dünyaya kâbus yaşatan Covid-19 salgınında, ülkede bir tek vaka bile görülmediğini ileri süren Kuzey Kore, Küresel Aşı ve Bağışıklama İttifakı'ndan (GAVI) aşı talebinde bulundu. GAVI’den ise şimdiye kadar tek bir vaka bile bildirmeyen Pyongyang’ın talebine ne karşılık verileceğine dair açıklama yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Dünya çapında vaka sayısının 100 milyona dayandığı Covid-19 pandemisinde resmi açıklamalara göre korona virüsünün hiç görülmediği Kuzey Kore’den ilginç bir hamle geldi. Wall Street Journal’ın haberine göre, dünyadan tamamen izole durumda olan Pyongyang yönetimi gizlice Covid-19 aşısı için bazı temaslarda bulundu.

İddiaya göre Kuzey Kore yönetimi, gelişmekte olan ülkelerin aşıya erişimini artırmak için çalışan Küresel Aşı ve Bağışıklama İttifakı'ndan (GAVI) aşı talep etti.

Bugüne kadar AstraZeneca ile 170 milyon dozluk, Johnson & Johnson ile de 500 milyon dozluk aşı için anlaşma yapan İsviçre merkezli aşı ittifakı kuruluşu GAVI’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

South China Morning Post gazetesi, virüsün ortaya çıkmasının ardından geçen yıl ocak ayı sonunda sınırlarını tamamen kapatan Kuzey Kore’de mart ayında 200 askerin öldüğü ve binlerce kişinin karantinaya alındığını öne sürmüştü. (HABER MERKEZİ)