Tekirdağ'da hasat vakti geldi, 700 dönüm ürün tarlada kaldı

Tekirdağ'da hasat zamanı gelen 700 dönüm karpuz tarlada kaldı. Üretici Volkan Kurt, "Karpuz piyasası çöktü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ'ın önemli karpuz üretim merkezlerinden Marmaraereğlisi ilçesinde hasat zamanı gelen 700 dönüm karpuz tarlada kaldı.

DHA'ya açıklamada bulunan üretici Volkan Kurt, tarlada kalan karpuzların sağlamlarının toplanmasının maliyetinin yüksek olduğunu ifade ederek, "Toplama maliyetleri, nakliyeler daha pahalıya geldiği için, karpuz piyasası çöktü. Bu karpuzlar artık tarlada kalacak. Yapabileceğimiz bir şey yok, yani satılmaz, yenmez. Traktörlerle artık girip süreceğiz" dedi.

DOLU YAĞIŞI DA VURDU

Öte yandan kentte önemli karpuz üretim merkezlerinden Marmaraereğlisi ilçesinde 5 Ağustos günü sağanak, kuvvetli rüzgar ve ardından gelen dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Dolu yağışı tarım alanlarında hasara yol açtı. Tarlalardaki ayçiçekleri yan yattı, meyve ağaçları ve karpuz tarlalarındaki ürünler büyük zarar gördü.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı hasar tespit çalışmasında 2 bin 500 dönüm ekilen karpuzdan 700 dönümünün, 20 bin dönüm ekilen ayçiçeğinin ise yaklaşık 3 bin dönümünün zarar gördüğü belirlendi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Etiketler Tekirdağ Hasat Karpuz