Teklifler yetersiz geldi: Yayın ihalesi iptal edildi

 Yayıncı kuruluş ihalesi verilen teklif bedellerinin yetersiz bulunması nedeniyle iptal edildi. Yeni teklifler için 2 Mart'a kadar süre verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig’in 2024-2025 sezonunda mevcut yayıncı kuruluş olan beIN Medya Group ile sözleşme süresi sona eriyor.

Yeni dönemde yayın ihalesi için dört firmanın ihale şartnamesi aldığı bilinirken bugün tamamlanması planlanan ihale süreci iptal edildi. İhale için şartname alan gruplar, Saran Medya, beIN Media Group, Teknasyon Yazılım Sanayi ve Ticaret AŞ, Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) ve Stats Perform olmuştu.

2 MART'A KADAR SÜRE

TFF'den yapılan açıklamada,

"İhale için verilen teklif bedellerinin yetersiz bulunması dolayısıyla Yayın İhale Komisyonu'nca ihalenin iptali yönünde tavsiye kararı alınmıştır. 

Yayın İhale Komisyonu'nun gelen teklifleri yetersiz bulduğu gerekçesiyle aldığı ihalenin iptaline yönelik tavsiye kararı, TFF Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilmiş ve bu doğrultuda Yayın İhalesi iptal edilmiştir.

TFF Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereği Yayın İhale Komisyonu'nun önerileri doğrultusunda belirlenen yayın ihalesi muhammen bedeli ve diğer kriterlerin sağlanması şartıyla, Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarının devrine ilişkin olarak tüm ilgililere 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.00'e kadar tekliflerini iletmeleri için süre verilmiştir.

Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarının kapsamı ve sağlanması gereken asgari şartlar hakkında bilgi almak isteyenlerin en geç 01.03.2024 saat 17.00'ye kadar Türkiye Futbol Federasyonu ile iletişime geçmeleri kamuoyunun bilgilerine duyurulur" denildi.

Süper Lig’in üç yıllık yayıncı kuruluşu, ihale sonuçlarına göre belli olacak. Yayın ihalesi süreci tamamlandıktan sonra Süper Lig maçları 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 sezonunda aynı kanaldan ekranlara gelecek.

Geçtiğimiz ay tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının yayın haklarını üzerine alan TRT ise Süper Lig yayın ihalesi için şartname almadı.

(SPOR SERVİSİ)