Amazon'dan tehlike anında uyaran kulaklık!

Ses yalıtımlı kulaklıklar ile kendinizi dış dünyaya kapatıp müzik dinlemek güzel ama tehlikeleri fark edememek kötü. Amazon'un yeni çözümü bu sorunu ortadan kaldırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışarıda kulaklıkla müzik dinlemek günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında neredeyse. Yolda, bisiklet sürerken yada koşu ve yürüyüşlerde vazgeçilmezler arasında kulaklık.

Kulaklıkla müzik dinlemek eğlenceli olduğu kadar tehlikeli de. Müziğin sesini kısmak bir alternatif olsa da pek etkili bir çözüm gibi durmuyor. Dış dünya ile bağlantımızın neredeyse koptuğu bu anlar için Amazon yeni bir kulaklık geliştirdi.

Henüz patent aşamasında olan kulaklık, kulağınızdayken çevrenizi dinleyecek ve tehlike anında sizi uyaracak. Hem gürültü engelleyici özelliğe sahip olan hemde dış sesleri dinleyen mikrofonlara sahip olan kulaklık acil durumlarda sesi keserek dış sesleri aktaracak. Kulaklık acil durum sirenleri, araç kornaları gibi ani seslerde kullanıcıyı uyarmak üzerine kurulu bir sisteme sahip. Patentte belirtilen bir diğer özellik ise isim algılama özelliği. Biri sizin adınızı seslendiğinde kulaklık yine sesi keserek uyarı verecek.