Projeksiyon cihazları küçülüp cebimize giriyor

Daha çok açık havada film ve televizyon gösteriminin yanı sıra toplantı odalarında sunum amacıyla kullanılan projeksiyon cihazlarında önemli bir dönemeçteyiz. Cepte taşınabilen boyutlarda projektörler piyasada boy gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren / @Kaplanseren

DUVAR - Dev boyutlu ve ince ekranlarıyla günümüzün televizyonları, 4K görüntü teknolojisiyle güçlendirilmiş olsa da kullanım alanlarına göre alternatifler de yok değil. Yeni nesil küçük boyutlu projeksiyon cihazlarında LED aydınlatma teknoloji olarak öne çıkıyor. Eskiye göre çok daha uzun ömürlü ve yüksek kalite sunan yeni LED teknolojileri yaygın biçimde günlük hayatımızda aydınlatma için kullanılıyor. Ev veya diğer mekanlarda televizyon yerine büyük ekran deneyimi sunabilen yeni nesil projeksiyon cihazlarında da kullanılan LED teknolojisi, LED lambaları oldukça verimli biçimde kullanmaya başladı. Bu yeni cihazların 20 bin saatlik kullanımda lamba değiştirme sorununu ortadan kaldırması en önemli avantaj. Üstelik satın alma konusunda da fiyat avantajı sunuyorlar. Daha düşük görüntü boyutları da sizin için yeterliyse, çok daha uygun fiyata LED projektörler bulabilirsiniz.

led-projektor-4

Küçük boyutlu ve uzun ömürlü

Bahsettiğimiz türden mini LED projektörlerden biri olan YG-300, düşük fiyatlı seçenek olarak dikkat çekiyor. Bu modelin sağladığı çözünürlük 320×240; yani bir hayli düşük. Parlaklık değeri de 400–600 kandela seviyesinde. YG-300’ün boyutları oldukça küçük. 125x85x45 mm boyut ve 245 gram ağırlığa sahip olan bu cep tipi taşınabilir projektör, 1300 mAh kapasiteli bir pil barındırıyor. Bu pille cihazı 1,5 saat kullanmak mümkün oluyor. Taşınabilir şarj cihazı olarak da kullanılabilen bu modelin kontrast oranı 800:1 ve LED ömrü 30 bin saat.

Düşük fiyat grubunda dikkat çeken bir diğer model olan GM60, biraz daha büyük boyutta. 188x146x54 mm ölçülere sahip olan bu taşınabilir projektör 900 gram ağırlığa sahip. 800×480 piksel çözünürlükte görüntü sunan GM60, 1000 kandela parlaklık veriyor. 34-130 inç arası boyutunda görüntü elde edilebiliyor.

Follow @kaplanseren