Vodafone Türkiye'ye 'gölge CEO' atandı

Vodafone Türkiye'de tepe yönetiminde önemli değişiklik. 4 yıl pazarlama direktörü ve son 3 yıldır da CEO olarak çalışan Gökhan Öğüt'ün yerine finans kökenli yönetici atandı. Şimdi asıl soru; Gökhan Öğüt'ün 20 Ekim'de açıklanacak yeni görevi ne olacak.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

Darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde gözaltına alınan ve serbest bırakıldıktan hemen sonra 12 Ağustos'ta görelerinden ayrılan (veya alınan) Türk Telekom'un iki tepe yöneticisinden sonra, tamamen farklı sebeplerle bu defa Vodafone Türkiye'de bir yönetim yapılanması yaşandı. Bu süreci Turkcell de farklı biçimde takip eder mi etmez mi bilemeyiz fakat hemen her alanda hareketli günler yaşayan Türkiye, sektörel değişimi de çok hızlı yaşıyor.

serpil timuray Serpil Timuray, Vodafone Grubu Afrika, Ortadoğu, Asya ve Pasifik (AMAP) Bölge CEO’su olarak Türkiye operasyonuna odaklanacak gibi görünüyor.

SERPİL TİMURAY KONTROLÜ ELE ALIYOR

Vodafone Türkiye’ye bu defa bir yabancı CEO atandı. 3 yıla yakın süredir CEO koltuğunda olan Gökhan Öğüt'ün yerine, finans kökenli Colman Deegan'ın Türkiye operasyonlarının yönetimine atanması, kârlılık sorunlarından kurtulamayan Vodafone'u önümüzdeki dönemde kurtaracak mı göreceğiz. Colman Deegan, son olarak Vodafone Grubunun en büyük şirketlerinden olan Vodafone İtalya’nın Finanstan sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Vodafone Türkiye CEO’su olarak yeni görevine 19 Eylül 2016 itibariyle başlayacak olan Colman Deegan, Vodafone Grubu Afrika, Ortadoğu, Asya ve Pasifik (AMAP) Bölge CEO’su Serpil Timuray’a bağlı olarak çalışacak. Serpil Timuray aynı zamanda Vodafone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı sorumluluğunu da üstlenecek."

gokhan ogut Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, bu görevden önce 4 yıl Vodafone Türkiye'nin Pazarlama Direktörü olarak çalışmıştı.

GÖKHAN ÖĞÜT'ÜN YENİ GÖREVİ NE OLACAK?

Bu vurgu, Gökhan Öğüt'ten önce Türkiye CEO'su olan Serpil Timuray'ın tekrar Türkiye pazarının başına geçtiği, gölgesi olarak da finans konusunda uzman bir üst düzey yöneticiyi atadığı yorumlanmaya açık.

Gönderilen basın açıklamasında Serpil Timuray'ın görüşlerine şöyle yer verilmiş: “Vodafone’un, Türkiye’deki ilk 10 yılında, müşteri memnuniyeti odaklı stratejik programı ve güçlü profesyonel ekibi sayesinde TL 9,3 milyar gelir ve 22,4 milyon abone seviyesine ulaştığı başarılı performansını, Colman Deegan ile yeni dönemde daha da yükseltmek üzere çalışacağız.”

Açıklamada son olarak, "Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye’deki yedi senelik kariyerinin ardından, iş hayatında başka fırsatları değerlendirmek üzere Vodafone’dan 19 Ekim 2016 itibarıyla ayrılma kararı almıştır." sözlerine yer verilmiş.

Öyle görünüyor ki, 20 Ekimde Gökhan Öğüt'ün çok önemli bir atanma haberini duyuracağız.