Gizli ekranlı bilgisayar çıktı

Entegre gizlilik ekranına sahip ilk bilgisayar piyasaya çıktı. HP EliteBook 1040 ve HP EliteBook 840 adlı modellerle gelen "Sure View" özelliği, bilgisayar ekranına bakılarak yapılan bilgi hırsızlığına karşı korunma imkânı sunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Günümüzde açık ofis çalışma formatı giderek yaygınlaşıyor. Teknolojiyle birlikte kimi çalışamlar için zaman ve mekan kavramları eski önemini yitirmiş durumda. Bu durumda bilgi hırsızları da gizli bilgileri bir başkasının ekranına bakarak toplama imkânı buldukları görsel tabanlı hırsızlık yolunu tercih etmeye başladılar. Sure View güvenlik çözümüyle birlikte kullanıcılar hassas verileri sergileme endişesini yaşamadan diledikleri noktada çalışabilme rahatlığına ve özgürlüğüne kavuşabilecek.

3M gizlilik teknolojisiyle HP tarafından geliştirilen Sure View, hassas bilgileri korumaya yönelik ek araçlar taşıma gereksinimini ortadan kaldırıyor. Kullanıcılar yalnızca F2 tuşuna basarak PC'lerini gizlilik moduna alabiliyor. Bu mod, farklı açılardan bakıldığında ekrandaki görülebilir ışığı yüzde 95'e varan oranda azaltarak kullanıcı dışındaki kişilerin ekrandaki bilgileri görmesini zorlaştırıyor.

Sure View

Görsel tabanlı bilgi hırsızlığı kurumların hassas verileri için önemli bir tehdit konumunda. Araştırmada yalnızca görsel tabanlı hırsızlık yöntemiyle bilgi çalmanın amaçlandığı her 10 denemenin dokuzunun başarıya ulaştığı, bu yolun kullanıldığı deneme başına ortalama dört parça özel bilginin çalındığı bilgisine yer veriliyor. Görsel tabanlı bilgi hırsızlığı, çalışanların neredeyse yüzde 60'ının işlerini ofis duvarlarının dışına taşıdığı bir ortamda çalışan üretkenliğini etkileyebilen bir unsur olarak da öne çıkıyor.

Sure View, kullanıcılara kamusal alanlarda çalıştıklarında ekranlarını başkalarının da görebileceği endişesini yaşamamalarına yardımcı oluyor. Bu teknolojinin doğrudan cihaza eklenmesi kurumların özellikle de sağlık, kamu sektörü ve finans alanındaki düzenlemeye yönelik gereksinimlere uyum göstermelerini de sağlıyor.