Facebook'tan Snapchat'e bir darbe daha

Geçtiğimiz ay Instagram'a Hikayeler özelliği ekleyerek Snapchat'le rekabette önemli bir adım atan Facebook, bu defa da Facebook Messenger uygulamasında Snapchat'in "Hikayeler"ine benzer bir özelliği test ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Facebook, kullanıcılara daha eğlenceli ve kaliteli bir Facebook Messenger deneyimi sunma yönünde planlarının olduğuna dair sinyaller vermişti. Şirketin, Facebook'tan bağımsız olarak bir sosyal mecra görevi yüklemeye hazırladığı Facebook Messenger, bu doğrultuda yeni özelliği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

TechCrunch'ta yer alan habere göre Facebook, test aşamalarını Polonya merkezli olarak sürdürdüğü özelliğin adını "Messenger Day" olarak belirlemiş durumda. "Messenger Day" özelliği, kullanıcıların arkadaşlarıyla 24 saat boyunca kesintisiz fotoğraf, video gibi görselleri paylaşmalarına olanak tanıyacak.

Kullanıcılar Messenger Day bünyesinde, Snapchat "Hikayeler"e benzer olarak, görsel içerisinde; çıkartma, metin, filtre vb. özellikleri deneyimleyebilecekler. Kullanıcılar, arkadaşlarının ve kendisinin paylaşımlarını "My Day" adındaki panelde görüntüleyebilecekler.

Messenger Day özelliği henüz Polonya'da küçük bir grup aracılığıyla test ediliyor. Özelliğin ne zaman genel kullanıma sunulacağı belirsiz.