Facebook, Twitter'ı satın alabilir

Bir süredir satış için hazırlıklar yapan Twitter'la ilgilenen yeni şirketin Facebook olduğu konuşuluyor. İsabetli analizleriyle bilinen yatırım haberleri sitesi Venture Beat'in paylaşımına göre Facebook, Instagram ve WhatsApp'a Twitter'ı da ekleyerek sosyal medyanın neredeyse sahibi olabilir.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - Twitter'ın yani talibi Facebook. Geçtiğimiz haftalarda satışta adı anılan Apple, Google ve Disney'in ilgilenmediği ortaya çıkmış ve Twitter'ın hisse değerinde kayıp yaşanmıştı. Bugün Amerikan medyasına çıkan haberlere göre, sosyal medya devi Facebook, Twitter'la ilgileniyor.

Daha önce WhatsApp ve Instagram satın almalarıyla internet sektöründe büyümesinde önemli adımlar atan Facebook, mikro blog platformu Twitter için de satın alma planları yapıyor. Satın almanın boyutu 20 milyar dolar seviyesinde olabilir.

Geçtiğimiz yıllarda Facebook'un, Snapchat'te olduğu gibi Twitter'la da satın alma için görüştüğü fakat başarılı olamadığı biliniyor. Bu defa Twitter'ın satış arayışlarına kendi girmesi Facebook'un işini kolaylaştırıyor ancak bu durumda rakibinin kalmaması da sorun olabilir. Twitter'ın bir süredir büyüme sorunları yaşaması mali gidişat açısından ciddi sorun. Facebook veya bir başka şirketin satın almasıyla birlikte Twitter bir yükselişe geçebilir mi sorusu geçerliliğini koruyor.

Facebook'un gelecek stratejisinde Twitter'a yer var zira online reklam konusunda Twitter'ın potansiyeli oldukça yüksek.