Instagram'a canlı yayın özelliği geliyor

Fotoğrafla bağlayan ve videoyla devam eden Instagram, geçtiğimiz aylarda Snapchat'ten rol çalarak Hikayeler servisini devreye almıştı. Rus haber sitelerinde paylaşılan bilgi ve görsellere göre Instagram şimdi de canlı video yayını vermeye hazırlanıyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Popüler resim paylaşma ağı olan Instagram'a yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Son zamanlarda Facebook'un Snapchat'i satın alamamasının ardından uygulamaya hikayeler özelliği eklenmiş ve rekabet daha da kızışmıştı. Şimdi ise Rus asıllı kaynaklara göre popüler sosyal medya uygulamasına canlı yayın desteği gelecek.

Rus haber sitesi Tjournal'a çeşitli ekran görüntüleri yollayan bir kullanıcı, canlı yayın desteğinin geldiğini iddia etti. Kullanıcıdan gelen ekran görüntülerinde uygulamanın en üstünde yer alan hikayeler bölümünde bir çerçeve içinde Live (Canlı) ibaresi yer alıyor. Canlı yayına basıldığında popüler canlı yayınlar başlığında bir sayfaya yönlendiriliyor, sayfa şu anda yüklenmiyor. Facebook'un canlı yayın yaklaşımının benimsenmesi kuvvetle muhtemel.

FACEBOOK REKABETİ YÜKSELTİYOR

Bilgiyi sızdıran kiş, Go Insta! adı verilen büyük bir kırmızı buton aracılığıyla canlı yayına girilebileceğini belirtmiş. Şirket henüz özelliği aktif hale getirmedi fakat iddiaya göre testleri yapılıyor. Mobil cihazlarda Meerkat uygulaması ile başlayan canlı video yayın furyası, Periscope'un çıkması ile hız kazanmıştı. Bugünlerde ise Facebook mobil cihazlarda gerçekleştirilen canlı yayınlarda liderliği önde götürüyor. Instagram'da sadece belli kullanıcılarda kısa süreli olarak gerçekleştirilecek bu test, muhtemelen arz-talep durumuna göre herkese açılacak veya proje rafa kalkacak.