Akıllı saatler tarihe mi karışıyor?

Giyilebilir teknoloji alanının en önemli ürünlerinden bir olan akıllı saat, son birkaç yıldır hayatımızda. Telefon kullanıcılarının göstermesini bekledikleri ilgiyi henüz göremeyen üreticiler, yeni arayışlar içinde. Yayımlanan son satış raporları durumun pek parlak olmadığını gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sektörel araştırma şirketi IDS'nin yayımladığı yeni bir rapor, akıllı saat pazarının yaşadığı büyük düşüşü gözler önüne serdi. 2016'nın üçüncü çeyreğindeki satışın, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 52 oranında düştüğünü ortaya koyan rapor, sektörde soğuk duş etkisi yarattı.

Apple, iki yıllık aradan sonra geçtiğimiz ay yeni Apple Watch modelini duyururken; konuşma yapan Tim Cook, toplam saat pazarında ikinci sırada olduklarını büyük bir mutlulukla paylaşmıştı. Pazardaki bu derin düşüşte, Apple Watch'un yarattığı doygunluk yatıyor olabilir. 2017'nin ilk çeyreğinde satışların tekrar yükselişe geçmesi olası.

YENİ OYUNCU ÇIKIŞ YAPTI

Satış raporundaki rakamlar dramatik düşüşler gösterse de her firma için umutlar tükenmiş değil. Örneğin Apple, yüzde 72'lik kayba rağmen yeni modeliyle satışını tekrar artıracağını hesaplıyor. Pazarda söz sahibi olan Samsung, Lenovo ve Pebble için de çok büyük olmasa da kayıp söz konusu.

Özellikle doğa sporlarıyla uğraşanlar için saatler geliştiren Garmin'in ise satışları pozitif yönde değişti. Şirket üçüncü çeyrekte 600 bin saat sattı.

Bu rakamlar dehşet verici görünse de, şirketler için yeni dönem parlak görünüyor. Zira pazarı domine eden şirketlerin yeni modelleri ya çıkmadı ya da çok yeni. Pozitif yönde gelişmenin 2017 ortalarını bulması bekleniyor.

Etiketler Akıllı Saat