Microsoft, iMac'e rakip Surface Studio'yu duyurdu

Microsoft, Türkiye saatliyle dün gece düzenlediği etkinlikte, ilk hepsi bir arada bilgisayarı olan Surface Studio modelini duyurdu. Apple'ın iMac bilgisayarına rakip olacak bu cihaz, özellikle görsel işlerle uğraşan profesyonellere hitap ediyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Apple'ın iMac'ine rakip olarak konumlandırılan Surface Studio, özellikle tasarım ve kurgu gibi işlemlerle uğraşan profesyoneller için özel olarak geliştirilmiş bir masaüstü bilgisayar. Surface Studio'nun PixelSense olarak adlandırılan 28 inç büyüklüğündeki ekranı, sunduğu 4500x3000 piksel çözünürlüğün yanı sıra, Adobe sRGB ve DCI-P renk desteği ile özellikle grafik tasarımcıların ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

surface-studio2

FİYATI 13 BİN TL'Yİ BULUYOR

Surface Studio, iki farklı konfigurasyon seçeneğiyle geliyor. Intel'in 6. nesil Core i5 ve Core i7 işlemci ailesinden alan Surface Studio, 1 TB sabit diskin yanı sıra 8 GB ve 16 GB RAM seçeneklerine sahip. Cihazın en üst seviye donanıma sahip olan versiyonunda ise Core i7 işlemci, 2 TB hibrit disk, 32 GB RAM ve 4 GB NVIDIA GeForce GTX980M ekran kartı yer alıyor.

Microsoft Surface Studio için 3000 dolardan başlayan fiyatlarla ön sipariş alınmaya başlandı. En üst konfigurasyon tercih edildiğinde cihazın fiyatı 4200 doları buluyor.