Note 7, Samsung'un pazar payını vurdu

Yanma vakaları sebebiyle satışı durdurulan ve piyasadan toplatılan Note 7'nin Samsung'a verdiği zarar, zaman geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Samsung, 2014'ün dördüncü çeyreğinden bu yana olan en düşük pazar payına geriledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Piyasa araştırma şirketi IDC'ye göre Samsung, 2014'te yüzde 19,9 pazar payına sahipti. 2017'nin üçüncü çeyreğinde ise firma, ancak yüzde 20 pazar payına ulaşabildi. Firmanın çeyrek süresinde 72,5 milyon telefon sattığı tahmin ediliyor. Bu büyük bir sayı olarak görülebilir, ancak geçen senenin aynı çeyreğinde bu sayı, 83,8 milyon civarındaydı. Dolayısıyla sevkiyatta yüzde 13,5 oranında bir gerileme gözleniyor.

Ancak Samsung için kötü haberler burada bitmiyor. Galaxy Note 7, üçüncü çeyreğin yalnızca birkaç haftasını etkilediğinden, olumsuz etkinin dördüncü çeyrekte daha da kötüleşmesi muhtemel. Dördüncü çeyrekte Note 7 satın almayı planlayanların çoğunun iPhone 7 gibi rakiplere yönelmesi muhtemel görülüyor.

samsung-dg

Tüm bunlar Samsung için, bir sonraki amiral gemisi Galaxy S8'in önemini daha da artırıyor. Galaxy S8'in hayal kırıklığı yaratması halinde Lenovo, HTC, Sony ve Huawei gibi firmalar, Samsung ile Apple'ın yanına yaklaşabilir. (Kaynak: Chip)

Etiketler Samsung Note 7