Facebook'tan yeni reklam yöntemi

Gelirini artırmak için reklam yayınlarını zenginleştiren Facebook, yeni bir yöntemi daha hayata geçirmek üzere. Yapılan açıklamaya göre, mesajlaşma içinde de reklam gösterimi olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya devi Facebook, site ve uygulama içi reklam politikasında bazı yeniliklere hazırlanıyor. Şirketin 900 milyon aktif kullanıcıya sahip mesajlaşma uygulaması Messenger'da da reklam göstermeye başlayacağı açıklandı.

Facebook Facebook, reklam ağını yaygınlaştırmaya devam ediyor. Son olarak Instagram reklamlarıyla kullanıcıların eleştirilerinin hedefi olan Facebook, yine çok eleştirilecek bir reklam yöntemi kullanmayı amaçlıyor.

İLGİ ALANINA DÖNÜK REKLAMLAR

Facebook'ta Messenger’dan sorumlu Başkan Yardımcısı David Marcus tarafından yapılan açıklamada, telefonlardaki reklam SMS'lerine benzer biçimde Messenger'dan da reklam mesajları geleceği bilgisi yer aldı. Benzer bir uygulama WhatsApp için de konuşulmuş fakat hayata geçirilmemişti.

Marcus'un açıklamasına göre, kullanıcıların ilgi alanlarına dönük reklamlara ait mesajlar gönderilecek. Facebook'taki davranışlarına göre kişilerin ilgi alanlarını tespit eden Facebook, reklamverenlere bu anlamda geniş seçenekler sunuyor. Messenger'da reklam gösteriminin ne zaman devreye gireceği konusunda bir bilgi verilmedi.