Facebook insanları ölmeden mezara soktu

Facebook'ta ortaya çıkan bir hata, profil sayfalarında o kullanıcı ölmüş gibi uyarı çıkmasına neden oldu. Çoğu insan daha ölmeden mezara girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1,5 milyar insanın düzenli olarak kullandığı sosyal ağ platformu Facebook'ta kaçınılmaz olarak sıklıkla hayatını kaybeden kullanıcı profilleriyle karşılaşmak mümkün oluyor.

Facebook'un ölen kullanıcılar için geliştirdiği özel bir uygulama sayesinde, o kişinin profili anıtlaştırılıyor. Ölen kişinin yakınları bildirimde bulunduğunda, Facebook o kişinin profil sayfasının üzerinde özel bir uyarı notu gösteriyor.

RAHMETLİ İYİ İNSANDI

"Ahmet'i sevenlere huzur dileriz ve anısını saygıyla paylaşmaya devam ediyoruz." gibi bir not ölen kişinin profilinde görünüyor. Fakat bugün Facebook'ta yaşanan teknik sorun sebebiyle, ölmeyen pek çok kişinin profilinde de bu uyarı çıktı.

Öyle ki, Facebook'un kurucusu ve patronu Mark Zuckerberg de ölmüş görünüyordu. Bu mesajlarla karşılaşan çoğu kullanıcı ise arkadaşlarının öldüğünü düşünerek şok yaşadılar.

Soruna müdahale eden Facebook, kısa süre içinde hatayı tespit edip çözdü. Facebook, bu hatadan dolayı üzülen, şaşıran tüm kullanıcılarından ayrıca özür dilediğini de duyurdu.

Etiketler Facebook