Samsung'dan 8 milyar dolarlık satınalma

Samsung, gelecek dönem üretim stratejilerinde önemli bir yer tutacak dev teknoloji şirketi Harman'ı 8 milyar dolara satın almak üzere olduğunu duyurdu. Şirket bu satın alma ile özellikle otomobil içi teknolojiler konusunda gücünü artırmayı hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Koreli elektronik üreticisi Samsung, bu sabah yaptığı bir açıklamayla, ABD merkezli ses teknolojisi şirketi Harman'ı yaklaşık 8 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Bu satın alma, Samsung'un şimdiye kadarki en büyük satın alma operasyonu olacak.

Daha çok Harman Kardon ve JBL markalarıyla bilinen Harman'ın Mark Levinson ve AKG Acoustics gibi tanınmış ses ürünü markaları bulunuyor.Harman'ın, Samsung'u bu satın almada ilgilendiren asıl önemli faaliyet alanı ise yeni nesil otomotiv teknolojisi ürünleri.

samsung-harman

SAMSUNG OTOMOBİLLERE GİRECEK

Bu sabah Samsung'un yayımladığı basın açıklamasına göre Harman'ın otomobil ve ses sistemleri, 30 milyondan fazla otomobilde kullanılıyor. 2025te 100 milyar dolarlık bir boyuta ulaşması beklenen otomobil içi teknolojik ürünler pazarı, Samsung'u yakından ilgilendiriyor. Google Android Auto ve Apple'ın Apple Car Play ile yer aldığı "bağlı teknolojiler pazarı" pek çok teknoloji şirketinin ilgisini çekiyor. Samsung, geçtiğimiz yıl Galaxy telefonları için geliştirdiği "Car Mode for Galaxy"yi duyurmuştu. Harman satınalması, bu alanda Samsung'un yatırımlarını artıracak.

Etiketler Samsung Harman