Facebook, Snapchat'i bitirmeye kararlı

Satın alma tekliflerini geri çeviren Snapchat'e karşı önce Instagram'a Hikayeler özelliğini getiren Facebook, yenilikliklerini artırmaya devam ediyor. Facebook bu defa da Snapchat'teki yüz animasyonlarını Instagram ve Facebook kullanıcılarına sunmak için bir şirket satın aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Snapchat'e sahip olamayınca bitirmek için elinden geleni yapan Mark Zuckerberg, bu defa da yüz tanıma teknoloji konusunda faliyet gösteren bir şirketi satın aldı. Facebook'un amacı, Snapchat'te çok beğenilen yüz efektlerini Instagram ve Facebook'a kazandırmak.

Yüz tanıma teknolojisi konusunda Carnegie Mellon Üniversitesi çatısı altında çalışmalar yapan FacioMetrics adlı şirketi satın alan Facebook, bu şirketin elindeki teknolojilerle kendi mevcut yüz tanıma tekniklerini geliştirerek, Snapchat'ta büyük ilgi toplayan yüz animasyonlarına rakip uygulamalar geliştirebilecek.

Facebook'un yaptığı açıklamada yer alan "Derin öğrenme platformunun gelecekteki uygulamaları: Hareket temelli kontroller, yüz ifadelerini tanımak ve ilgili işlemleri gerçekleştirmek" bölümü, şirketin Snapchat'i taklit etmenin önüne geçip, bu alanda görülmemiş yenilikler sunacağını işaret ediyor.

Kameradan alınan yüz görüntüsünden yedi farklı duygu tespit edebilen Intraface adlı bir uygulama geliştiren FacioMetrics, kısa süre sonra uygulamayı mağazalardan kaldırmıştı. Facebook, yeni dönemde artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerinden faydalanan yüz efektleri geliştirmeyi hedefliyor.