Vergi dairesi, Bitcoin'cilerin peşine düştü

Amerika Birleşik Devletleri'nde sanal para Bitcoin ile vergi kaçırdığından şüphelenilen kişiler vergi uzmanları tarafından araştırılmaya başlandı. ABD vergi dairesi IRS, bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dijital para birimi Bitcoin yaygın kullanımı sayesinde çok büyük ilgi görüyor ve önemli bir yatırım aracı olarak da görülüyor. Ancak aynı zamanda gelirlerini saklamak veya yasal sisteme sokmadan online alışverişler yapmak isteyenler için Bitcoin güvenli bir alternatif sunuyor.

TechInside'ın haberine göre ABD vergi idaresi IRS, şimdi Bitcoin kullanarak vergi kaçıranları tespit etmek için harekete geçti. IRS bu amaçla, ABD’deki en büyük dijital para borsası Coinbase’e gönderdiği emirde, 2013 ve 2015 arasında yapılan tüm Bitcoin işlemleri ve kullanıcılarının bilgilerini talep etti.

BITCOIN ALIP SATANLAR TESBİT EDİLECEK

Bu, IRS’in tüm kullanıcıları, e-posta hesaplarını, IP numaralarını araştırarak Bitcoin kullanıcılarının gerçek kimliklerini tespit etmeye çalışacağını ve Bitcoin üzerinden, beyan ettiği gelirine göre orantısız alışveriş yapanlara ağır cezalar keseceğini gösteriyor.

Ayrıca IRS müfettişleri, bazı kullanıcıların Bitcoin üzerinden vergi kaçırmanın yolunu bulmuş olduğunu fark etmiş durumdalar ve bu yöntemi kullanan diğer kullanıcıları tespit ederek, resmi gelirleri üzerinden ödemesi gereken vergiyi Bitcoin yöntemiyle kaçıranları arayacakları anlaşılıyor.

IRS, Bitcoin kullanıcılarını tespit etmeyi başarırsa bu aynı zamanda dijital para birimi teknolojisinde önemli bir dönüm noktası olacak.

Etiketler vergi bitcoin