Galaxy Note 7’lerin patlama nedeni belli oldu

Galaxy Note 7'lerin patlamaların nedeninin batarya kaynaklı olduğu bilinse de asıl sorunun ne olduğu bilinmiyordu. Açıklanan yeni bir raporla patlamalara sebep olan teknik problem net olarak açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsung, Galaxy Note 7 için oldukça agresif bir batarya tasarımı tercih etti. Hazırlanan bu yeni bataryada, lityum kobalt oksitten yapılan ‘pozitif’ bir tabakayı ve grafitten yapılmış negatif bir tabakayı ayırmak için elektrolitlerle harmanlanan bir çift polimer tabakası kullanıldı. Bu iki katman da birleşince elektrolitler ısındı ve cihazların patlamasına sebep oldu.

Rapordan da anlaşılacağı üzere pili sıkıştırmak, pozitif ve negatif katmanların birbirlerine baskı yapacağı anlamına gelecekti. Samsung, cihazların daha ince bir tasarıma sahip olması için izlenen bu yolun sonuçlarını pek hesaba katmamış olacak ki bu denli büyük bir risk alarak yeni bataryaları tercih etti.

Sonuç olarak Samsung, piyasaya sunduğu 5 milyon Galaxy Note 7’yi geri çağırdı ve ortalama 5 milyar dolarlık bir gelir kaybı yaşadı. (Kaynak: webtekno)

note-7 Patlayan Note 7