En büyük hırsızlık: 1 milyar hesap çalındı!

Yahoo, 2013 yılında 1 milyar kullanıcısının hesap bilgilerinin "devlet destekli" bilgisayar korsanlarınca ele geçirildiğini açıkladı. Eğer dijital ortamda Yahoo ile aynı şifreleriniz varsa değiştirmek için acele edin!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yahoo'dan yapılan son açıklamaya göre, Ağustos 2016'da Yahoo sunucularında tespit edilen açığı kullanan hacker'ların, 1 milyar kullanıcının tüm verilerini çaldığını açıkladı. Açıklamada, 2013'teki siber saldırı olayının "devlet destekli" korsanlarca gerçekleştirildiğine inanıldığı ifade edildi.

Hacker'ların 1 milyar kullanıcının verilerine ulaştıklarını tespit eden Yahoo, bu veriler arasında, telefon numaları, email adresleri, şifreler, ev adresleri, fotoğraflar, e-mail kayıtları gibi verilerin olduğunun altını çiziyor. Shiftdelete'nin haberine göre; bu olay sonrası dünyanın bir yerinde bir grup hacker, dünyadaki insanların yaklaşık %15'inin dijital kimlik verilerinin önemli bir bölümünü elinde bulunduruyor olabilir.

ŞİFRELERİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Eğer bir Yahoo hesabınız varsa ve bu hesap için kullandığınız şifreler, diğer dijital hesaplarınızın şifreleri ile aynı ise, şifrelerinizi değiştirmeye başlamanız için şimdi doğru zaman. Yahoo'ya yapılan saldırı, dijital çağın en büyük kimlik hırsızlığına sahne olmuş olabilir.