'İstemeden' gönderilen mesajlar bir tıkla silinebilecek!

Uzun zamandır beklenen yeni güncelleme ile WhatsApp'ta 'ben yazmadım kuzenim yazdı' devri son buluyor. Artık yanlış kişilere gönderilen mesajlar, hatalı yazılanlar veya 'keşke bunu yazmasaydım' dediklerinizi tek tıkla silebileceksiniz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - WhatsApp, yeni bir özelliği  2.17.1.869 numaralı beta sürümünde yayına aldı. Yeni özellikle kullanıcılar istedikleri mesajı iptal edebilecek. Bunu yapmak ise oldukça basit. Gönderdiğiniz mesaja tıkladıktan sonra açılan menü sekmesinden "İptal et" (Revoke) diyerek iletinizin karşı tarafa ulaşmasını engelleyebiliyorsunuz. WABetaInfo'nun aktardığına göre alıcı tarafından okunan mesajlar, video ve fotoğraflar da silinebilecek.

Şimdilik iOS kullanıcılarının faydalanacağı bu yenilik ile uygulama üzerinden istenmeden ya da yanlış kişiye atılan mesajlar iptal edilebilecek hatta düzenlenip tekrar gönderilebilecek.

Beta sürümünde ortaya çıkan ve yakın zamanda hizmete girecek olan bu özellik yalnızca yazıları değil, gönderilen videoları da kapsıyor. WhatsApp, söz konusu özellik henüz test aşamasında olduğu için bir açıklama yapmıyor. Bu yüzden gerekli duyuru, muhtemelen beta safhasından çıktıktan sonra yapılacak.

mesajsil