'Sağlık' için dövmeni giy!

Yeni nesil dövmelerle artık 'giyilebilir teknoloji' derinize işleniyor. Hedef, 'sağlıklı bir yaşam için' yaptıranın verilerini toplamak!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Austinli bir yazılım tasarımı ve geliştirme şirketi olan Chaotic Moon, bileşenlerden ve iletken boyalardan yapılan yüksek teknoloji dövmeler geliştirmiş. Bir devre sistemini andıran dövmeler, bedene uygulanıyor ve vücudunuzdan sağlık ve diğer biyometrik verileri topluyor. Derinizde gerçek zamanlı, estetiği de düşünülmüş bir check-up aletiniz oluyor. Dövmelerde, sensörler ve bilgi transfer aletlerinin kullanılıyor. Geleneksel dövme mürekkepleri yerine de elektriksel iletimi sağlayan iletken bir mürekkep tercih ediliyor. Böylece devreler beslenebiliyor ve parçalar arasında iletişim sağlanmış oluyor.

dovme3


Mini bir check-up hizmeti sağlayan dövmeler vücut ısısını takip ediyor, stres kaynaklı terlemeyi tespit ediyor, nabzı ve sıvı yükleme seviyesi bilgileri Bluetooth ile veya konum bazlı alçak frekans ağlar ile toplanıp istenilen uzmanla paylaşılıyor. Teknolojik dövmelerin tek kötü tarafı kullanım süreleri. Vücutta kalma süresi geçici dövmelerle hemen hemen aynı, zaman içerisinde suyla temas ettikçe vücuttan çıkıyor.

dovme1

Giyilebilir teknolojiyle üretilen bu dövmelerin birçok farklı kullanım alanı da mevcut. Çocuğunuzun yada hasta yakınınızın konumunu takip etmek için uygulatabilir yada cüzdanınızda taşıdığınız her an ihtiyacınız olabilecek bilgileri (kredi kartı, hesap kartı, çipli giriş kartları vb.) vücudunuzda taşıyabilirsiniz.



(Kaynak:Bigumigu)