İngiltere'ye 'full-fiber' internet

İngiltere'de 1 gigabit hızında internet hizmete giriyor. Böylece en hızlı internet kullanılmaya başlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de, hızı saniyede 1 gigabite ulaşan "full-fiber" internet denenecek. Manchester ve Bristol gibi 6 bölgeyi içeren uygulama ile İngiltere'deki mevcut internet hızı 50 katına çıkacak. Böylece en hızlı internet kullanılmaya başlanacak. İlk aşamada, iş yerleri, okullar ve hastanelerde denenecek olan bu teknoloji ile HD bir film saniyeler içinde indirilebilecek.

'Fiber-internet'te kabloyla verilen mevcut internet hizmeti, fiberoptik kablolar ile sokaklardaki dağıtım kutularına kadar geliyor, buradan sonra sinyaller, eski kablolarla taşınıyordu. Bunun sonucunda internetin hızı düşüyordu. Hükümetin internet altyapısını iyileştirme çalışmaları ile başlatılan projeyle hızlı internet, yeni sistem ile fiberoptik kablolarını doğrudan kullanıcıya kadar getürecek.

EN HIZLI İNTERNETİ SİNGAPUR KULLANIYORDU

İnternet hızını ölçen speedtest.net'in yayımladığı rapora göre, Ağustos itibarıyla dünyada en hızlı internet saniyede 156 megabit ile Singapur'da. Bu ülkeyi, 140 megabitle Hong Kong, 126 megabitle Güney Kore, 125 megabitle İzlanda ve 94 megabitle Romanya izliyor. Türkiye ise 134 ülkenin yer aldığı listede 14.59 megabitle 84'üncü sırada.