'Amazon' ırkçılara para kazandırmakla suçlanıyor

Nazi ve militarist semboller Amazon'dan satılıyor. STK'lara göre ürünlerin satışı yasak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli Çalışan Aileler için Ortaklık (Partnership for Working Families) ve Irk ve Ekonomi üzerine Eylem Merkezi (Action Center on Race and the Economy) tarafından gerçekleştiren araştırmaya göre, ırkçı örgütler, üzerinde Nazi sembolleri olan kitaplar, tekstil ürünleri, aksesuarlar ve militarist ürünleri kapsayan satışlarını 'Amazon' üzerinden yaparak kendilerine fon yaratıyor.

Yapılan suçlamalar üzerine 'Amazon', Nazi sempatizanı satış listelerinin kaldırıldığını açıkladı ve site kurallarına uymayan tüm mağazalara karşı hızla harekete geçileceğini ifade etti.

'IRKÇILIĞA KARŞI YETERSİZ İLKELER'

Araştırma raporuna göre, Amazon'un müdahaleri yetersiz ve yavaş bu da ırkçılığa alan yaratıyor. Öyle ki ırkçı satışlar sadece 'Nazi sembolleri'inden ibaret değil. Sitelerinde, 'İslam ve Yahudi karşıtlığı' barındıran mağazalar da kendilerine fon yaratanlar arasında.

Raporu hazırlayan iki sivil toplum örgütü, alışverişin dev ismi 'Amazon'u "Nefret ve şiddeti, ırksal, cinsiyetçi ya da dini hoşgörüsüzlüğü öven ve teşvik eden grupların ürünlerinin yasak olduğu" belirtilen ilkelerine uymaya ve tüm ırkçı mağazalara karşı net bir tavır sergilemeye davet etti. (KAYNAK: NTV)