Telegram'ın kurucusu Durov'un kız arkadaşı, Fransa'da düşük yaptığını açıkladı

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un kız arkadaşı Yulia Vavilova, Durov'la birlikte Fransa'da gözaltına kaldığı süre boyunca yaşadığı stres nedeniyle düşük yaptığını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Telegram'ın kurucu ortağı Pavel Durov'un kız arkadaşı Yulia Vavilova, Fransa'da gözaltına alınmasının ardından düşük yaptığını açıkladı. 24 yaşındaki sosyal medya fenomeni Vavilova, ağustos ayı sonlarında Fransa’da Durov ile birlikte kısa süreliğine gözaltına alınmış, daha sonra sorgulanmak üzere çağrılmıştı.

Pavel Durov, ağustos ayı sonunda Paris’e gittiğinde çeşitli suçlamalarla tutuklanmıştı. Bu suçlamalar arasında yetkililerle işbirliği yapmayı reddetmek ve organize suç örgütleri tarafından kullanıldığı iddia edilen bir platformu yönetmek yer alıyordu. Durov, daha sonra kefaletle serbest bırakıldı ancak davası devam ederken ülkeyi terk etmesi yasaklandı.

Paris’te Durov’un tutuklanmasından yaklaşık bir gün sonra hamile olduğunu öğrendiğini belirten Vavilova, ilk olarak Durov ile birlikte gözaltına alındığını ancak aynı gün serbest bırakıldığını söyledi. Fransız polisi daha sonra onu sorguya çağırdı ancak doktorunun tavsiyesi üzerine bu davete katılmadığını belirtti. Buna rağmen, dört hafta sonra üç ila dört saat süren bir sorguya girmek zorunda kaldığını açıkladı.

'PANİK ATAK GEÇİRDİM, HER ŞEY BİR ANDA OLDU'

Vavilova, Telegram paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Blog yazarları, Pavel’in tutuklanmasından beni sorumlu tuttu, komplo teorileri yaydılar. Stres tarif edilemezdi. Bir panik atak geçirdim. Her şey bir anda oldu: Pavel’in tutuklanması, bana yöneltilen yalanlar ve nefret. Vazgeçmek ya da delirmek kolay olurdu, ancak belirsizliğin ortasında bu yeni gerçekliğe sarıldık. Acıyı tarif etmek zor. O zamana kadar bu fikre alışmıştık. 10. haftadaydık."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler telegram durov fransa