Temel Karamollaoğlu: TBMM'de dökülen kan, milli iradeye gölge düşürdü

AK Partili vekillerin muhalefet milletvekillerine saldırısına tepki gösteren Temel Karamollaoğlu, "TBMM'de dökülen kan, ülkemizin demokrasi kültürüne kara bir leke olarak geçti" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, vekilliği düşürülen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verilen Anayasa Mahkemesi kararı için olağanüstü toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Partililerin muhalefet milletvekillerine saldırısına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Temel Karamollaoğlu, "Aziz milletimizin sorunlarına çözüm beklediği TBMM'de dökülen kan, milli iradeye gölge düşürmüş ve ülkemizin demokrasi kültürüne kara bir leke olarak geçmiştir" ifadelerini kullandı.

TBMM'nin hukukun olmadığı bir yere dönüştürüldüğünü belirten Karamollaoğlu, "Sundukları fikir ve önerilerle millete örnek olması gerekenlerin meclis çatısı altında şiddete tevessül etmesinin izahı yoktur. TBMM'yi hukukun, demokrasi kültürünün ve sağduyunun olmadığı bir yere dönüştürmek, ne yazık ki günümüz Türkiye'sinin bir özetidir. Bu anlayışı kınıyorum" dedi.

TBMM'de AK Partili Alpay Özalan'ın TİP milletvekili Ahmet Şık'a saldırısıyla başlayan kavgada, DEM Partili Gülistan Koçyiğit'in kaşı açıldı, CHP'li Okan Konuralp yaralandı.

(SOSYAL MEDYA)