'Temizliğe gelince tasarruf, Türkiye Yüzyılı’na gelince altın varaklı mektup'

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıf öğrencilerine 21 milyon lira harcanarak mektup gönderildiğini'' belirterek soru önergesi verdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek okullarda taşımalı eğitim, yemek ve temizlik hizmeti verilmezken bakan imzalı mektuba 21 milyon liradan fazla para ödendiğini açıklayarak, "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzası ile daha önceki senelerde çıktı olarak öğrencilere verilen bakan mektupları bu sene tasarruf tedbirlerine rağmen renkli, kalın ve altın varaklı kağıda baskılı mektup zarfı içerisinde hazırlanarak verildi" dedi.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP’li Akkuş İlgez, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:

"1-           Bakan imzalı mektuplar kaç adet bastırılmıştır? Mektupların tasarımı için ne kadar ücret ödenmiştir? Mektuplar bakanlıkça kaç paraya yaptırılmıştır?

2-           Mektuplar için bir ihale açılmış mıdır? Hangi usulle, hangi firmaya iş verilmiştir?

3-           Mektuplar tek merkezde mi bastırılmıştır? İllerde okullara nasıl dağıtmıştır? Nakliye masrafı toplam ne kadardır?"

4-           4.2 milyondan fazla öğrenciye tek tek altın varaklı kalın ve kaliteli baskı mektup yollamak yerine geçen senelerdeki gibi bir çıktı verilemez miydi?"