Temsilciler Meclisi'ne seçilen Bowman: Polis tarafından dövülen o çocuk, bir sonraki temsilciniz

Amerikan Demokratik Sosyalistleri tarafından aday gösterilen Demokrat Partili Jamaal Bowman, ABD Temsilciler Meclisi'ne seçildi. Seçim öncesinde 'bir siyah olarak çocukken polisten dayak yediğini' açıklayan Bowman, sonuçların açıklanmasının sonra da "Statükoyu bozmak ve ailelerimizin hizmetine sunmak için işe koyulmaya hazırım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık seçimlerinde, Demokrat Parti'nin ilerici kanadının desteklediği Jamaal Bowman Temsilciler Meclisi'ne seçildi. 11 yaşında polisten dayak yediğini açıklamış bir siyasetçi olan Bowman, New York'un 16'ıncı Bölgesi'nde seçimleri kazandı.

'POLİS TARAFINDAN DÖVÜLEN O ÇOCUK, BİR SONRAKİ TEMSİLCİNİZ'

Amerikan Demokratik Sosyalistleri (DSA) tarafından bu bölge için aday gösterilen Bowman, 17 Temmuz'daki Demokrat Parti ön seçimlerinde 32 yıldır aynı bölgeden Meclis Üyesi olan Eliot Engel'e karşı kazanarak seçimlerde Demokrat Parti'nin adayı olmuştu. Bowman'ın adaylığı Alexandria Ocasio-Cortez, Bernie Sanders, Elizabeth Warren gibi isimler tarafından da desteklendi.

'BU HİKAYE GENELDE KONGRE'DE BİTMEZ' 

Bowman ön seçimleri kazandığı gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ben bekar bir anne tarafından bir konut projesinde yetiştirilen siyah bir adamım. Bu hikaye genellikle Kongre'de bitmez. Ama bugün, polis tarafından dövülen o 11 yaşındaki çocuk, bir sonraki temsilciniz olmak üzere." ifadelerini kullandı.

'HİP-HOP, UNUTULMUŞ GENÇLERİN YARATTIĞI BİR KÜLTÜR'

Eşi Melissa Oppenheimer ve üç çocuğuyla birlikte New York'ta yaşayan Bowman,  hip-hop tutkusu ile de tanınan bir isim. Hip-hop'u, "Unutulmuş gençlerin yarattığı bir kültür" olarak tanımlayan Bowman, seçim çalışmaları sırasında sık sık New York çıkışlı hip-hop grubu Wu-Tang Clan damgalı maskelerle görüntülenmişti. 

'STATÜKOYU BOZMAYA HAZIRIM'

Seçim döneminde "Burada, Westchester ve Bronx'ta yerleşik gücü ele alabilirsek bunu tüm ülkede de yapabiliriz. Washington'a gitmek statükoyu koruyan insanlar için sorunlara neden olmaya sabırsızlanıyorum" gibi açıklamalarda bulunan Bowman, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yaptığı açıklamada da seçmenlerine teşekkür ederek, "Statükoyu bozmak ve ailelerimizin hizmetine sunmak için işe koyulmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

1976 yılında New York'un Manhattan bölgesinde doğan Bowman, 1999 yılında New Haven Üniversitesi'nden spor yönetimi alanında bir lisans diploması aldı. Lise öğretmeni olarak çalışmaya başlayan Bowman, çocukların yaş gruplarına ve gelişim düzeylerine göre uygulanan standardize testlerin eğitim hayatında yol açtığı eşitsizlikler üzerine çalışmalarda bulundu.  10 yıllık eğitim kariyerinin ardından seçim kampanyasına odaklanmak için işinden ayrıldı. (DIŞ HABERLER)