Teoman Mutlu: Cumhurbaşkanının elinde hiç kabiliyetli eleman kalmadı mı?

Kabinedeki yeni atamaları değerlendiren Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, "Cumhurbaşkanının elinde hiç kariyerli, kabiliyetli ve halkta karşılığı olan eleman kalmadı mı?" diye sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, kabinedeki yeni atamalarla ilgili "Bakanlık kaybedenler kulübü mü? Yoksa Sayın Cumhurbaşkanının elinde hiç kariyerli, kabiliyetli ve halkta karşılığı olan eleman kalmadı mı?" sorularını yöneltti.

Teoman Mutlu, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na yapılan atamaları değerlendirdi. Mutlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Murat Kurum'u atadı. Elbette takdir kendilerinin ama siyasette bir ölçü vardır. Bakanlık deneme tahtası değildir. Ayrıca staj yapma yeri de değildir ve kaybedenlerin ödül olarak getirilip, oturulduğu bir koltuk da değildir.  Cumhurbaşkanı, bütün bakanlar ülkenin bütün kamu gücü Murat Kurum'a destek verdi. Ve bu arkadaş Ekrem İmamoğlu'ndan bir milyon yedi. Bu kadar büyük hezimete uğrayan kişi bakan yapıldı. Şimdi soruyorum; Bakanlık kaybedenler kulübü mü yoksa Sayın Cumhurbaşkanı'nın elinde hiç kariyerli, kabiliyetli ve halkta karşılığı olan eleman kalmadı mı? Bu küçük örnek dahi Ak Parti iktidarının artık kaybetmeyi kabullendiğini gösteriyor."