Teoman Mutlu: Halk 'kurtar bizi' dedi, CHP çay içip saray sohbeti yapıyor

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, "Halk kurtar bizi CHP, bak seni 50 yıldır ilk defa 1’inci parti yaptım, bunun kıymetini bil diyor. CHP, çay içip saray sohbeti yapıyor" diye konuştu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, İzmir'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğunu açıkladı. Konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu durumdan ve AK Parti iktidarının 22 yıllık yönetimindeki olumsuzluklardan bahseden Mutlu, parti olarak halktan aldıkları güçle Türkiye'yi ayağa kaldıracaklarını belirtti.

Mutlu, İzmir'de olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu vurgularken, İzmir teşkilatının kısa sürede gösterdiği büyük başarıyı da takdir etti. "Ülkemiz bir yangın yerine döndü. 22 yıllık AK Parti iktidarı tüm değerlerimizi yok etti. Atalarımızdan yadigar geleneklerimiz, sevgi ve saygı yerini tamamen kibir ve şımarıklığa bıraktı" diyen Mutlu, mevcut iktidarın söz verdiği '3Y' (yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar) sorunlarını çözmek bir yana, daha da derinleştirdiğini ifade etti.

Mutlu, AK Parti'nin 31 Mart'ta ağır bir yenilgi aldığını ve oylarının erimeye devam ettiğini belirterek, "Bu kibir, bu halktan kopuşun sonu budur. AK Parti uzatmaları oynamaktadır. Yapılacak olan ilk seçimde gidecektir" dedi. CHP'yi de eleştiren Mutlu, halkın kendilerinden daha aktif ve çözüm odaklı bir yaklaşım beklediğini söyledi. "Halk kurtar bizi CHP, bak seni 50 yıldır ilk defa 1’inci parti yaptım, bunun kıymetini bil diyor. CHP, çay içip saray sohbeti yapıyor" ifadelerini kullandı.

Yerli ve Milli Parti'nin ülkenin geleceği için umut olduğunu belirten Mutlu, "Biz yerliyiz, milli ve bagajımız boş. Bizim arkamızda ne yabancı bir güç ne de bir tarikat yok. Sadece Rabbimiz ve halkımız var" dedi.