Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç: 'Türkiye’de parmakla gösterilen ilçe olduk'
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Belde Evleri açılmadan önce kadının hayatı üretim yapmadan geçiyordu. Belde Evleri açılınca değişti. Bugün Türkiye’de parmakla gösterilen bir ilçe olduk" dedi.
DUVAR - Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Çamlıca Belde Evi kursiyerleri ile bir araya geldi. Başkan Ataç, “Belde Evleri bizim için önemli. Kadını evden çıkartıp üretken hale getirmeyi amaçladık. Bugün Türkiye’de parmakla gösterilen bir ilçe olduk” dedi.
Belediye çalışmaları hakkında mahallelilere bilgi veren Başkan Ataç, mahalleliler ile bir araya gelerek yaptığı istişarelerin, hizmetlerin kaliteli şekilde vatandaşa ulaşmasında çok önemli olduğunu kaydetti.
Başkan Ataç yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
“Yaklaşık 20 yıllık geçmişimiz var. İlk Belde Evimizi 2001 yılında açtık. Bu tamamen Tepebaşı’nda bizim hayata geçirdiğimiz çok önemli bir proje. Bu belde evleri bizim için önemliydi. Kadını evden çıkartma projesiydi. Kadını evden çıkartıp üretken hale getirmeyi amaçladık. Belde Evleri açılmadan önce kadının hayatı üretim yapmadan geçiyordu. Ama Belde Evleri açılınca bu değişti. Bugün Türkiye’de parmakla gösterilen bir ilçe olduk. Diğer belediyelerden gelip projeleri inceliyorlar ve kendi bölgelerinde uygulamak istiyorlar.”
Çamlıca kapalı pazar yerinin üstünün bitmek üzere olduğunu müjdeleyen Başkan Ataç, “Çamlıca önemli bir merkeze kavuşacak. Çamlıca’nın ihtiyaçlarına göre planladığımız düğün salonu, etüt merkezleri ve Belde Evimiz Çamlıca Kapalı Pazar yerinin üzerine taşınacak, burası kreş olacak. Çamlıca’nın yeni merkezi olarak düşündük” diye konuştu.
Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen Başkan Ataç, şöyle devam etti:
"Bugün Türkiye’nin en büyük sorunu ne derseniz? Yoksulluk derim. Yoksulluk o kadar derin ki. Umarım bir an önce bitsin. Emeklilere verilen zamlar 10 bin lira. Bugün etin kilosu 400 lira. Bunlar tatsız şeyler. Biz elimizden geldiği kadar ihtiyacı olan kişilere karşı titiz davranıp ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Mesela etüt merkezi de öyle. Bir çocuk kursa gitse 7 bin lira belki daha fazla bir ücret ödeyecek. Hem çocuğun eğitimi, geleceği sağlanıyor hem de ailelerin bütçesine katkı oluyor. İlkokul çocuklarına sabah kahvaltısı veriyoruz. Üniversite öğrencilerine akşam yemeği veriyoruz. Bugün bir öğün yemek desteğimiz oluyor. Biz devlet değiliz, belediyeyiz. Ama bunları bizim için birinci planda oldu. Çocuklar bizim çocuklarımız. Çocuklarımız gelecekte öğretmen, avukat, belediye başkanı, cumhurbaşkanı olacak. Biz onlara gözümüz gibi bakmalıyız. Biz Atatürk’ün cumhuriyeti sayesinde buralara geldik. Cumhurbaşkanı da bakan da, savcı da başkan da, Cumhuriyetin getirdiği devrimler sayesinde oluyoruz. Bugün burada rahatça toplanabiliyoruz, konuşabiliyoruz. Bağımsızlığımız var özgürlüğümüz var. Bunlar önemli şeyler."