Tepebaşı Belediyesi Gönüllü Bahçeleri'nde 26 çeşit ürün yetiştirildi

Tepebaşı Belediyesi'nin Gönüllü Bahçeleri'nden 374 kişi yararlanıyor, bahçelerde 26 çeşit ürün elde edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tepebaşı Belediyesi tarafından 4 noktada emekli, engelli ve şehit yakınları başta olmak üzere hizmete açılan Gönüllü Bahçeleri, Eskişehirlileri toprakla buluşturmaya devam ediyor.

Batıkent Gönüllü Bahçeleri'nde sebze yetiştirerek vakit geçiren Nurten ve Metin Güler çifti de kendilerine ayrılan alanda 26 çeşit ürün elde etti. Emeklilik hayatlarını toprağa emek vererek değerlendiren Güler ailesi, Belediye’nin bahçelerde sağlanan imkanlardan ve fide desteğinden dolayı çok memnun olduklarını belirtti.

Nurten ve Metin Güler, Belediye Başkan Ahmet Ataç’ı da makamında ziyaret ederek yetiştirdikleri ürünlerden armağan etti.

Başkan Ataç da ziyaretlerinden dolayı Güler ailesine teşekkür ederek, şöyle konuştu:

“Tepebaşı Belediyesi olarak toprağa dokunmanın, insana çok iyi geldiğine inanıyoruz. İçinde doğa, çevre, toprak, üretim olan işleri çok seviyor ve bu projeleri keyif duyarak hemşehrilerimizin kullanımına sunuyoruz. Gönüllü Bahçeleri'miz de bizim için çok değerli bir proje ve  hemşehrilerimizin yoğun talebi var. Vatandaşımız Gönüllü Bahçeleri'ni çok seviyor. Gönüllü Bahçelerinden Tepebaşı Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden, emekli, engelli, şehit yakını, gazi ve gazi yakını vatandaşlarımız faydalanıyor. Toplam 52 bin 543 m²’lik 4 adet Gönüllü Bahçeleri'mizden 158 engelli, 186 emekli, 17 gazi, 6 gazi yakını ve 7 şehit yakını olmak üzere toplam 374 vatandaşımız faydalanıyor. Bugün de kendilerine ayrılan alanı son derece verimli şekilde değerlendiren Güler ailesi ile bir araya geldik. Gerçekten çok kaliteli ve lezzetli ürünler elde etmişler, kendilerini kutluyorum. Tepebaşı Belediyesi olarak vatandaşlarımıza fayda sağlayan, iyi hissettiren çalışmalar yapmaya devam edeceğiz."