'Termik santral yapmayı düşünen beyinlere karşı biz de 'temiz enerji' diyoruz'

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Enerji Bakanı, Kınık’ta 'termik santral yapacağız' demiş. Böyle bir yere santral yapmayı düşünen beyinlere karşı 'temiz enerji' diyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, seçim çalışmalarına Karaburun'da devam etti. Burada konuşma yapan Tugay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın Kınık'a termik santral vaadini eleştirdi.

Başkan Tugay, şöyle konuştu:

“Bunun mücadelesinin yapıldığı yerlerden birindeyiz. Dünyada iklim krizi var. Şehrin havasını temiz tutalım, iklimini doğasını koruyalım. Biz temiz enerjiyi savunuyoruz. Dün Enerji Bakanı Kınık’ta 'Buraya termik santral yapacağız' demiş. Kınık bir tarım, doğa cenneti. Aslında geçmişte dünyanın en güzel pamuğunun üretildiği topraklar. Böyle bir yere termik santral yapmayı düşünen beyinlere karşı biz de 'temiz enerji' diyoruz. Bir şeyleri istismar etmekten, şehri tahrip etmekten vazgeçmiyorlar. Biz ısrarla doğrunun tarafında olmaya devam edeceğiz. Rüzgardan, güneşten faydalanalım."

'TARIMSAL KALKINMAYI DESTEKLEYECEĞİZ'

CHP’li belediyelerin bugüne kadar sosyal belediyecilik yaptığını, bundan sonra kalkınma belediyeciliği ile şehrin refahını artıracağını belirten Tugay, şunları söyledi:

“Ülkemizde ekonomi çok kötü. İşsizlik artıyor. Gençlerimiz mutsuz. İnsanlarımıza iş alanları açmak lazım. Şehrin zenginleşmesi lazım. Bunu doğayı tahrip ederek, insanları sağlıksızlaştırarak yapmanız gerekmez. Karaburun’da tarım desteklenir, yöre kalkınır. Turizm desteklenir ama bunu doğayı, kıyıları, denizi tahrip etmeden yapabiliriz. Bu yolda çalışacağımıza söz veriyorum. Önümüzdeki dönemde büyükşehir, üreten herkesin yanında alacak. Tarımsal kalkınmayı destekleyeceğiz. İzmir tarım şehridir. Karaburun gibi turizm cenneti olan yerlerde kültürünü doğasını koruyarak, turizmi destekleyeceğiz."

İzmir Körfezi'nin kent açısından önemine de dikkati çeken Tugay,“İzmir Körfezi bizim cennetimiz. En kısa zamanda temizleyeceğiz. Körfezi ulaşım için daha aktif kullanacağız. Deniz taksi sözü verdik. İlk 6 ay içinde yapacağız. Belki İzmir’in merkezinden deniz taksilerle Karaburun’a gelmeniz yakın zamanda mümkün olacak. Karaburun merkeze yapacağımız iskeleyle birlikte İzmir’in merkezinden buraya feribot seferleri başlayacak. Eski cezaevinin 5 dönümlük alanında güzel bir kültür merkezi, sosyal tesis yapmak bize kısmet olacak. Karaburun’un sosyal insanlarına bu tesisi kazandıracağım. Alt yapı sorunlarını biliyorum. Arıtma ihtiyaçlarını biliyorum. Tarih vererek söylüyorum. Bozköy, Tepeboz, Yeni Liman, Salman, Küçükbahçe gibi mahallelerimizin alt yapılarını 2024 yılının sonuna kadar tamamlayacağız. Karaburun merkez Kuyucak bölgeleri alt yapı eksikliklerini 2025 yılının sonuna kadar bitireceğiz."

Etiketler Cemil Tugay chp