Tesadüfen keşfedilen yiyecekler
Herald Weekly, mısır gevreğinden buzlu dondurmaya kadar yanlışlıkla keşfedilmiş 8 yiyeceği derledi. Bugün tükettiğimiz hangi yiyecekler aslında tesadüfi keşiflerin ürünü?
DUVAR - Mısır gevreği, dondurma külahı gibi birçok yiyecek tesadüf eseri keşfedildi.
Herald Weekly, yanlışlıkla keşfedilen ve neredeyse tüm dünya tarafından tüketilen bazı yiyecekleri derledi. Bugün tükettiğimiz hangi yiyecekler aslında tesadüfi keşiflerin ürünü?
1. Peynirli puflar
Peynirli puflar başlangıçta hayvanlar için yiyecek olarak düşünülmüştü. 1930'larda bir hayvan yemi şirketinden Edward Wilson, şişirilmiş mısır tanelerini denemeye karar verdi ve biraz baharatla oldukça iyi bir atıştırmalık yapabileceklerini fark etti.
2. Fındık kreması
İtalyan fırıncı Pietro Ferrero, 1940'larda İkinci Dünya Savaşı sırasındaki kıtlık nedeniyle çikolata alternatifi yaratmaya çalışıyordu.
Ferrero, fındık, şeker ve biraz kakaodan oluşan karışımıyla günümüzdeki neredeyse en popüler kahvaltılığı ortaya çıkardı.
3. Hawaii Pizza
Adını Amerika Birleşik Devletleri'nin 50. eyaletinden alan Hawaii pizzasının 1950’li yıllarda, Yunanistan'dan Kanada'ya göç eden kardeşler buldu. Restoranlarında farklı malzemeler deniyorlardı ve o zamanlarda kimse tatlıları tuzlularla karıştırmazdı. İçlerinden biri, tadının nasıl olacağını görmek için biraz jambon ve ananas attı. Böylece Hawaii pizza bulundu.