Balık fiyatlarının günümüz ekonomisine göre son derece uygun olduğunu kaydeden Can Örseloğlu, "Şu an hayat standartlarımıza göre en sağlıklı, yararlı ve cebi yakmayan besin balık. Türkiye şartlarında yenebilecek en ucuz besin. Vatandaşlar balığa yönelmeli. 1 kilo kırmızı etin 400 lira ettiği yerde 1 kilo balık 50 lira ediyorsa bunun kıymetini bilmeliler. Bol bol tüketsinler" değerlendirmesinde bulundu.
'GEÇEN YIL PALAMUT VARDI, BU YIL HAMSİ VAR'
Bir diğer balıkçı esnafı Mehmet Örseloğlu da sezon ilerledikçe balık piyasasının daha iyi duruma geldiğini söyledi. Yerli hamsi çıkmasının fiyatları düşürdüğünü kaydeden Mehmet Örseloğlu, "Vatandaş başta hamsi olmak üzere bütün balıklara yoğun ilgi gösteriyor. Hamsi 50 lira, mezgit 75 lira, istavrit 50 lira daha ne olsun. Vatandaşların zaten alım gücü yok. Şu an alınacak en uygun besin balık. Onlar da ilgi gösteriyor. Geçen yıl palamut bolluğu vardı bu yıl da palamut yok. Beklentimiz hamsinin bu sezon yüzümüzü daha çok güldürmesi" şeklinde konuştu.
'FİYATLAR MAKUL SEVİYEDE'
"Ucuz, iri, yerli hamsi" diye seslenerek müşterilerini bekleyen balıkçı esnafı Gökmen Aydın fiyatların vatandaş için makul seviyede olduğunu dile getirdi. Trabzon kıyılarında avın başlamasıyla hamsiye yoğun talep olduğunu belirten Aydın, "Hamsiye yoğun talep var. Daha yerli hamsi yeni çıkmaya başladı. Daha fazla çıktıkça talep artarak devam edecektir" dedi.
Fiyatların makul seviyede olduğunu belirten Aydın, yurttaşların bundan nasiplenmesi gerektiğini kaydederek "En uygun hamsi, mezgit ve istavrit. İnşallah bol bol olur da vatandaşımız da doya doya yer. Etten ucuz, tavuktan ucuz. Ucuzluğa rağmen alım gücü düşük olduğu için tabi vatandaş yine çekiniyor az az alıyor. Sezonun hamsi avıyla sürmesini umuyoruz" değerlendirmesini yaptı.