TGB: İzmir'de Amerikan askerinin başına çuval geçirdik

Türkiye Gençlik Birliği sosyal medya hesabından, İzmir Limanı’na demirleyen 'USS Wasp' adlı gemide görevli olduğu iddia edilen bir askerin başına çuval geçirildiğine dair görüntüler paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – ABD’nin 'USS Wasp' adlı amfibi hücum gemisi İzmir Limanı'na demirledi. Daha önce Kıbrıs’ın güneyine demirleyen ve adada tepkilere neden olan gemi İzmir’de de tepkiyle karşılandı.

Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri geminin limana demirlemesini protesto etmeye hazırlanırken, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup ise Alsancak’ta gemide görevli olduğunu öne sürdükleri bir Amerikan askerine saldırdı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyen ve ABD askeri oldukları belirtilen etrafını sardığına dair görüntüler paylaşan grup, Amerikalı askerin başına çuval geçirdi. Grup tarafından “Yankee go home” sloganları atılırken, polis ekipleri olaya müdahale etti.

15 GÖZALTI

Polisin müdahalesi sonucu TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin'in de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından Alsancak Karakolu'na götürüldü. Gözaltına alınanların avukatlarının da süreci takip etmek üzere Alsancak Karakolu'na gittiği belirtildi.

Valilikten olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise TGB üyesi 2’si kadın, 13’ü erkek 15 kişilik grubun ABD vatandaşı 2 askeri personele fiziki saldırıda bulunduğu belirtildi: “5 sivil giyimli ABD askerinin de uzaktan görerek dahil olduğu olaya emniyet güçlerimiz tarafından süratle müdahale edilmiştir. Olayı gerçekleştiren 15 şüpheli yakalanmış ve nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır.”

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: PERSONEL SALDIRIYA UĞRADI VE ŞİMDİ GÜVENDE

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, İzmir'de saldırıya "hızlı müdahalede bulunulması ve olayla ilgili soruşturma başlatılmasından dolayı" Türk makamlarına teşekkür etti.

Büyükelçiliğin X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "USS Wasp’ta görevli ABD’li askeri personelin bugün İzmir’de saldırıya maruz kaldığını ve şu an güvende olduğunu teyit ederiz. Olaya hızlı müdahale etmelerinden ve olayla ilgili soruşturma başlatmalarından dolayı Türk makamlarına teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

 

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler tgb amerikan asker çuval