THBB Başkanı Işık: 6 Şubat'tan sonra zihniyetin dönüşmesi gerekiyor

Gölcük Depremi'nin yıldönümünde konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Işık, "6 Şubat'ın ardından sadece riskli yapıların değil, tüm süreçlerdeki iş yapış şeklinin dönüşmesi gerekiyor" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos 1999 tarihli Marmara Depremi'nin 25. yıldönümünde konuştu. 

Standartlara uygun ve doğru beton uygulamalarının önemini vurgulayan Işık, şunları söyledi: "THBB olarak Erzincan’ı, Gölcük’ü, Van’ı, Elazığ’ı, İzmir’i, Kahramanmaraş’ı, Hatay’ı hiç unutmadık ama daha da önemlisi topraklarının ve nüfusunun yaklaşık yüzde 70’inin deprem riski taşıdığı ülkemizde öngörülemeyen bir tarihte ve bir yerde yeniden depremler olabileceğinin de farkındayız. Bu nedenle Birlik olarak sorumluluk taşıyan tüm kurumlarla iş birliği yaparak daha etkili işler yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Kahramanmaraş Depremleri sonrasında sadece riskli yapıların değil, üretimden tasarıma, uygulamadan denetime kadar tüm süreçlerdeki iş yapış şeklinin ve zihniyetin dönüşmesi gerektiğini gördük. Bu konuda gerekli politikaların ve eylem planlarının oluşturulmasını destekliyor ve tüm paydaşları göreve çağırıyoruz."