'The Sopranos' oyuncusu Rae Allen öldü

"The Sopranos"ta oynadığı Quintina Blundetto rolüyle tanınan oyuncu Rae Allen, 95 yaşında öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "The Sopranos", "All in the Family" ve "Damn Yankees" gibi yapımlarla tanınan oyuncu Rae Allen, 95 yaşında öldü. Allen'ın temsilcisi Kyle Fritz, oyuncunun uyurken öldüğünü açıkladı. 

Oyuncunun ölümünü çarşamba günü The Hollywood Reporter'a doğrulayan Fritz, "20 yılı aşkın bir süredir Rae Allen'ı temsil etme zevkini yaşadım. Birlikte çalışmaktan zevk aldığım en yetenekli oyunculardan biriydi. Onun inanılmaz yolculuğunun bir parçası olduğum için sonsuza dek minnettar olacağım" ifadelerini kullandı. 

RAE ALLEN KİMDİR?

1926'da Brooklyn'de doğan Rae Allen, Greenwich Village'daki HB Studio'da drama okudu. 1947 yılında Amerikan Dramatik Sanatlar Akademisi'nden mezun olan Allen, 7 yıl sonra "Damn Yankees"teki Gloria rolüyle ilk Tony ödülüne aday gösterildi. Allen, bu oyunun Oscar'a aday gösterilen sinema versiyonunda da rol aldı. 

"The Sopranos"ta Quintina Blundetto rolünü oynayan Allen'ın oynadığı diziler arasında "The Untouchables", "Profiles in Courage", "Soap", "Grey's Anatomy", "A League of Their Own", "Stargate" gibi yapımlar bulunuyor. Allen ayrıca "Seinfeld"de Mrs. Sokol rolünü de oynadı.