THY yöneticilerinin astronomik maaşına zam: Milyonlar havada uçuşuyor

Türk Hava Yolları'nda (THY) astronomik maaşlara zam yapıldı. THY’de Genel Müdür maaşı 1,8 milyon TL, Genel Müdür Yardımcısı maaşı 1,6 milyon TL, Başkan maaşı ise 910 bin TL oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - THY’de Genel Müdür Maaşı 1,8 milyon TL, Genel Müdür Yardımcısı maaşı 1,6 milyon TL, Başkan maaşı 910 bin TL oldu.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre,  yöneticilerin huzur hakkını 102 bin TL’ye çıkaran THY, üst yöneticilerin astronomik maaşlarına zam yaptı.

Türkiye'de milyonlarca insan açlık sınırının altında belirlenen 17 bin 2 TL’lik asgari ücretle geçinmeye çalışırken THY yöneticilerinin maaşları milyon liralık tutarlara ulaştı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin aylık maaşı 1 milyon 820 bin TL olarak belirlendi. THY'de Genel Müdür Yardımcısı pozisyonu için belirlenen aylık net maaşın 1 milyon 683 bin TL olduğu bildirildi.

THY Yönetim Kurulu’nun da onayıyla kurumdaki, “Başkan” pozisyonu için aylık net maaş 910 bin TL, “Başkan Yardımcısı” pozisyonu için ise aylık net maaş 637 bin TL olarak belirlendi. Kurumdaki müdürler ise aylık 455 bin TL alacak.

YÜZLERCE MÜDÜR

Genel Müdürlüğü’nü Bilal Ekşi’nin yaptığı THY'de, Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda sekiz kişi görev yapıyor. THY’de, “Başkan” sıfatıyla 41, “Başkan Yardımcısı” sıfatıyla da 53 kişi çalışıyor. Kurumdaki müdürlerin sayısı ise 100’lerle ifade ediliyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler THY yönetici zam