Tilbe Saran ve Ata Demirer’den Açık Radyo mesajı

Tilbe Saran ve Ata Demirer, RTÜK tarafından yayını durdurulan Açık Radyo için destek mesajı paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), Açık Radyo'nun yayın lisansını askıya almasını tepkiler devam ediyor.

ATA DEMİRER: AÇIK RADYO'YA İHTİYACIMIZ VAR

Oyuncu ve komedyen Ata Demirer, "Tam 25 senelik bir Açık Radyo dinleyicisiyim. Açık Radyo, açık kalmalıdır. Açık Radyo, kainatın tüm seslerine açık bir radyodur ve insanlara iyi gelir. Bana da iyi geldi. Birçok müziği, birçok konudaki bilmediğim şeyleri, çevre bilincini, küresel ısınmayı bile Açık Radyo'dan öğrendim. Açık Radyo'ya ihtiyacımız var" dedi.

TİLBE SARAN: AÇIK RADYO BİR VAHAYDI, SUSMAMALI

Açık Radyo'nun anonsunu yaptığını söyleyen oyuncu Tilbe Saran, "Kainatın bütün seslerine, renklerine ve titreşimlerine Açık Radyo... 29 yıl boyunca, bu anonsu her seferinde aşkla, heyecanla yaptım. Açık Radyo hepimiz için çok önemli. 17 Ağustos 1997 Depremi'nden bu yana, 6 Şubat felaketinden bu yana hiçbir kamu kuruluşunun yapmadığı şeyi yaptığı için çok kıymetli. Afetlerle nasıl başa çıkacağımızı, kentleri nasıl organize edeceğimizi, bütün yardımlara nasıl ulaşacağımızı, neler yapmamız ve yapmamamız gerektiğini hiçbir kamu kuruluşu bu kadar kesintisiz yayın yaparak anlatmadı, o yüzden çok kıymetli" diye konuştu.

"Pandemi zamanında sadece ulusal değil uluslararası bilim kaynaklarından da en hızlı, en doğru, en bilimsel gerçeklere Açık Radyo sayesinde ulaştık" diyen "Tarihten çevre bilimine, hayvan haklarından psikolojiye, müzikten sinemaya, tiyatrodan dansa, ekonomiden, iş güvenliğinden felsefeye yani insanın yarattığı ve yaptığı her şeyi kültürü, tükenmez bir kaynakla yeniden üretti. Demokrasi kültürü içerisinde de hepimizin sesi oldu. Benzemezleri birbiriyle tanış kıldı, buluşturdu. Chomsky’den Edward Said’e, doğudan batıya, kuzeyden güneye bize nice ses taşıdı. Tam 30 yıl boyunca bunları gönüllülük esasıyla yaptı. Programı yapanlar kadar dinleyenler için de Açık Radyo bir vahaydı, susmamalı. Açık Radyo, açık kalsın" ifadelerini kullandı. 

 

(SOSYAL MEDYA)