Tiny house’larda kooperatifçilik trendi

Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Umut Bingöl, "Tiny house'larda kooperatif mantığını izliyoruz. Çokluk ve haklılık konusunda oy birliğiyle karar veriliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şehir kalabalığından kaçmak ve düşük bütçeyle ev sahibi olmak isteyenler, çözümü tiny house’lard buldu. Gün geçtikçe artan konut fiyatları, ekonomik darboğaz ve şehir kalabalığı birçok insanı minimalist yaşam tarzını benimsemeye teşvik ederken; tiny house’lar bağımsız ve sade bir hayatı da beraberinde getiriyor.

B2Press'in aktardığına göre ekonomik koşulların ev sahibi olmayı da zorlaştırdığını belirten Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Umut Bingöl, "Çatalca, Bahçe Köy, Tekirdağ gibi bölgelerde tiny house projeleri hazırlıyoruz. Halihazırda da birçok projemiz bulunuyor. Aslında gayrimenkulleri satın aldıktan sonra, insanlara sunuyoruz. Tüm bu süreçte kooperatif mantığını izliyoruz. Kooperatifçilikte fayda konusunda karşımıza ilk sırada ada bazlı imar çıkıyor. Yani çokluk ve haklılık konusunda oy birliğiyle karar veriliyor ve çoğunluk ne derse o kabul ediliyor. Böylece yatırımcılar kendileri için en doğru kararı verebiliyor. Daha düşük maliyetli mal ve hizmetler alabiliyor. Aynı zamanda bütçe ve mallarını kolay bir şekilde koruyabiliyor” ifadelerini kullandı.