TİP'li Kadıgil'den pazarda erken seçim çağrısı: Emekli ağlıyorsa müsebbibi Erdoğan'dır

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, erken seçim çağrısı yaparak, "Emekli 2 kilo domates alamadığı için ağlıyorsa bunun tek müsebbibi Erdoğan'dır. Bu bu hırsızlardan kurtulmak için hemen seçim diyoruz" dedi.

Fotoğraf: TİP basın
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Cumartesi Pazarı’nda halka seslenen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil erken seçim çağrısı yaptı. 

ANKA'nın aktardığı habere göre; TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Beşiktaş Cumartesi Pazarı’nda pazarcıları ziyaret etti ve halkla konuştu. Ziyaretin ardından pazarda açıklama yapan Kadıgil, asgari ücretin yaşanabilir bir seviyeye, düşük emekli aylığının da asgari ücrete çıkartılması çağrısında bulundu. 

'EMEKLİ AĞLIYORSA TEK BİR MÜSEBBİBİ ERDOĞAN’DIR'

Mecliste halkın derdine çözüm olan hiçbir şeyin görüşülmediğini dile getiren Kadıgil, "Bize diyorlar ki emekliye 5 kuruş zam vermeyiz. Bize diyorlar ki ‘asgari ücretliye 5 kuruş zam vermeyiz.’ Bize diyorlar ki ‘ücretle çalışan hiç kimseye 5 kuruş zam vermeyiz.’ Sebebini soruyoruz ‘enflasyon arıyor’ diyorlar. Buradan açık açık ilan ediyoruz; bu ülkede enflasyon artıyorsa, şu arkamda gördüğünüz pazara gelen bir emekli 2 kilo domates alamadığı için ağlıyorsa bunun bu ülkedeki tek bir müsebbibi vardır, ismi de Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi. 

Mecliste asgari ücret ve emekli zammı yerine 'öğretmenlerin hayatını karartacak bir yasa tasarısını', 'sokaktaki bütün hayvanları katletmek üzere getirdikleri bir yasa tasarısını' ve  'kadının soyadını hakkını ayaklar altına alan bir düzenlemeyi' görüştüklerini kaydeden Kadıgil, "Biz şu anda yalnızca ve sadece patronların ve o patronlara uşaklık eden siyasi iktidarın çıkarlarını görüşüyoruz" sözlerini kullandı.

Kadıgil, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Beşiktaş pazarından bizi yönettiğini sanan o o bıyıklılar; işinizi yapmadığınız için bu haldeyiz. Fasülyenin kilosu kaç para biliyor musunuz? Sordum içerde hiç AKP’li, MHP’li milletvekilleri bu pazara geliyor mu?’ diye. Bir kere bile uğramamışlar seçimden beri. Yüzleri yok karşınıza gelmeye, elinizi sıkmaya, nasılsınız diye sormaya. AKP’li ve MHP’li milletvekillerini yüzleri yok olmaz da. Çünkü bizim cebimizden para çalıyorlar.

TÜİK enflasyon açıklıyor her sene. Bu sene yüzde 70’miş enflasyon. Domatesin bundan haberi var mı? Dolmanın, kıymanın bundan haberi yok mu? O paşarın bundan haberi var mı yok mu? Tayyip efendi 4 uçakla gidiyor Amerika’ya haberiniz var mı? Almanya’ya gidiyor 44 arabalık konvoy kuruyor haberiniz var mı? Yok ve TÜİK yalan söyleyerek, alenen gözümüzün içine baka baka yalan söyleyerek enflasyon oranlarını küçük göstererek hepimizin cebinden para çalıyor, hırsız bunlar hırsız."

'HERKES DUYSUN TÜİK HIRSIZDIR, CUMHUR İTTİFAKI HIRSIZDIR'

"Herkes duysun, TÜİK hırsızdır, Cumhur İttifakı hırsızdır. Halkın gündemini konuşmak yerine alamadığımız dolmalık biberin, çocuğun beslenmesine koyamadığımız bir avuç kirazın hesabını tutmak, o Meclis’i bunun için çalıştırmak yerine Anayasa’yı ayaklar altına çalıştırmak için çalıştırıyorlar. Biz bu yüzden bugün buraya geldik açık açık ilan ediyoruz bütün emeklilere zam istiyoruz, bütün asgari ücretlilere zam istiyoruz. Ücretle çalışan herkese zam istiyoruz. İnsanca yaşamak, alnımızın terini kazanmak istiyoruz. En düşük emekli aylığının asgari ücrete çıkmasını sağlayalım. Asgari ücretin yaşayabilecek bir seviyeye çıkmasını sağlayalım. El ele verelim bizi soyan bu hırsızlardan kurtulalım, hemen seçim diyoruz, bugün seçim diyoruz."

(HABER MERKEZİ)