Tiyatro sanatçısı Handan Ertuğrul vefat etti

Devlet Tiyatroları emekli oyuncusu Handan Ertuğrul vefat etti. Ertuğrul, 2 Nisan Cuma günü Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Devlet Tiyatroları emekli oyuncusu Handan Ertuğrul İstanbul'da vefat etti. Ertuğrul'un cenazesi, 2 Nisan Cuma günü Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, tiyatro sanatçısı Handan Ertuğrul'un vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı paylaştı. Kurt, Twitter hesabından yayımladığı mesajında, "İstanbul Devlet Tiyatrosu emekli oyuncumuz, Türk tiyatrosunun değerli ismi, Devlet Tiyatromuzun ilk Genel Müdürü Sayın Muhsin Ertuğrul'un eşi Handan Ertuğrul'un vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 

HANDAN ERTUĞRUL KİMDİR?

1927'de İstanbul Fatih’te doğan sanatçı, ortaokula giderken Ankara Radyosu tiyatro kolunda çalıştı, eğitimine 1942’de Ankara Devlet Konservatuvarı'nın Tiyatro ve Opera Bölümü'nde devam etti ve 1948’de buradan mezun oldu. 1949'da Devlet Tiyatroları'nda stajyer olarak göreve başlayan, 1950'de sanatçı kadrosu alan Ertuğrul, 1992 yılında yaş haddinden emekli oldu.

Operada Mozart'ın "Figaro'nun Düğünü" eserinde "Barbarina" rolünü oynayan sanatçı, birçok müzikalde de önemli rollerde kendini gösterdi. Handan Ertuğrul, Goethe, İbsen, Montherland, Thornton Wilder gibi yazarların yapıtlarında da görev aldı. Ertuğrul, 60'lı yıllarda Türk tiyatrosunun kurucu isimlerinden Muhsin Ertuğrul ile evlendi.

Handan Ertuğrul, "Faust", "Köşebaşı", "Çığ", "Fatih", "Çayhane", "Genç Osman", "Üçüncü Selim", "Misafir", "Cengiz Han'ın Bisikleti", "Hizmetçiler", "Kördüğüm", "Andorra", "Martı", "Üç Kuruşluk Opera" başta olmak üzere pek çok temsilde görev aldı. (AA)