TKH'li Cem Gözüaçık: Aliağa Belediyesi’ni ranta değil halka teslim edeceğiz

Türkiye Komünist Hareketi İzmir Aliağa Belediye Başkan Adayı Cem Gözüaçık, "Aliağa Belediyesi’ni ranta, yalana, dolana teslim etmek yerine halka teslim edeceğiz" diye konuştıu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İzmir Aliağa adayını dün gerçekleşen toplantı ile açıkladı. TKH'nin Belediye Başkan adayı hizmet işçisi Cem Gözüaçık oldu.

Toplantı, TKH Aliağa Belediye Meclis Üyesi adayı Ahmet Dalyan'ın konuşmasıyla başladı. Dalyan, "Aliağa, emek yoğun bir kent, bu nedenle Aliağa'da emeği savunacak bir aday çıkardık. Ayrıca İzmir'in emekçi ilçelerinde komünizmin sözünü söyleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte söz alan TKH Aliağa Belediye Başkan adayı Cem Gözüaçık şu ifadeleri kullandı:

“Gemi söküm firmalarında yaşanan sayısız iş kazasına Aliağa Belediyesi kayıtsız kalmış ve işçilere arkasını dönmüştür. Emekçileri yok sayan bir belediye de belediye başkanı da istemiyoruz. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin tamamen örtüşeceği bir toplumcu, kamucu, eşitlikçi belediyecilik örneği sergilemek istiyoruz. Patronların sermayedarların değil emekçi halkın belediyesi olarak geleceğiz. Aliağa Belediyesi’ni ranta, yalana, dolana teslim etmek yerine halka teslim edeceğiz. Vaat saymayacağız dostlar. Birlikte kazanıp birlikte yöneteceğiz.”

'SOL GÖSTERİP SAĞ VURANLARA MAHKUM DEĞİLSİNİZ'

Toplantıda konuşma yapan TKH Merkez Komite Üyesi Hakan Yerlikaya ise şunları söyledi:

“Sözümüz emekçilere, emeklilere, kadınlara ve gençleredir; yalana, talana, yağmaya, ranta mahkum değilsiniz. Halkı tehdit edenlere, sol gösterip sağ vuranlara mahkûm değilsiniz. Türkiye Komünist Hareketi’nin mücadelesi eşitlik mücadelesidir, özgürlük mücadelesidir, bağımsız ve laik bir ülke mücadelesidir. TKH’nin bu mücadelesine omuz verin değiştirelim diyoruz. Ve mahkûm olmadığınızı göstermek için sizleri partimizin Belediye Başkan adayına, Belediye meclisi adaylarına ve orak çekiçli logoya oy vermeye çağırıyoruz.”