TKP: Yunanistan Komünist Partisi’nin seçim başarısını selamlıyoruz

Avrupa Parlamentosu seçimleriyle ilgili mesaj paylaşan TKP: "Yunan komünistlerinin başarısı yalnızca Yunanistan'da değil tüm Avrupa ülkelerinde emekçi halk için umut verici."

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Komünist Partisi, Avrupa Parlamentosu seçimleri Yunanistan Komünist Partisi'nin başarısı ile ilgili mesaj yayımladı. Avrupa’nın birçok yerinde sağın yükselişi sürerken, Yunan komünistlerinin başarısını tüm Avrupa ülkelerinde emekçi halk için umut verici bir örnek oldu denilen mesajın tamamı şöyle:

“Değerli yoldaşlar,

Kardeş partimiz Yunanistan Komünist Partisi’nin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde gösterdiği başarıyı selamlıyoruz.

Seçim sonuçları Avrupa’nın birçok yerinde sağın yükselişine işaret ederken Yunan komünistlerinin başarısı yalnızca Yunanistan’da değil tüm Avrupa ülkelerinde emekçi halk için umut verici bir örnek teşkil ediyor.

YKP’nin Yunanistan işçi sınıfı için anlamı elbetteki bir seçim başarısından çok daha fazlasıdır. Ancak son olarak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde %9.30 oy alarak son yıllardaki oy artışını sürdüren YKP’nin bu seçim başarısı, burjuva hükümete karşı tepkilerin kapitalist düzene karşı daha kalıcı bir konumlanışa dönüştürüldüğüne işaret eden yeni bir gösterge olmuştur. Bu her komünist için mutluluk vericidir.

Avrupa Parlamentosu'nda işçi sınıfının sesi olmayı sürdürecek Kostas Papadakis ve Lefteris Nikolaou-Alavanos yoldaşlarımıza da başarılar diliyoruz.

YKP’ye oy veren tüm Yunan emekçilerini ve YKP militanlarını içtenlikle kutlarız.”