TMMOB Şehir Plancıları Odası’ndan tepki: Gezi cezalandırılamaz

TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından tepki çeken Gezi kararına karşı yapılan yazılı açıklamada “Gezi onurumuzdur, cezalandırılamaz” denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TMMOB Şehir Plancıları Odası bugün Gezi Davası'nda iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verilmesine ilişkin açıklama yaptı. Verilen kararın oda açısından hukukla, bilimle ve vicdanla bağdaşan hiçbir yanının olmadığı belirtilen açıklamada “Gezi onurumuzdur, cezalandırılamaz!” denildi.

Açıklamada Gezi davasına değinilerek “Gezi Davası iktidarın aygıtı haline gelmiş ve bağımsızlığını kaybetmiş yargı temsilcileri tarafından cezalandırılmıştır. Ancak Gezi, halkımızın vicdanında çoktan en onurlu makamdaki yerini almış, demokratik itiraz hakkının kullanıldığı, tarihimizin en övünülesi halk hareketlerinden biri olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

‘DOSTLARIMIZIN YANINDAYIZ’

“Gezi demokratik itiraz hakkının kullanıldığı, tüm Türkiye’ye yayılmış bir toplumsal harekettir” denilen açıklama özetle şöyle:

“Gezi kentlerimizi sermayeye peşkeş çeken anlayışa karşı kamusal alanlarımızı korumaya çalışan bir kent hakkı talebidir. Gezi betona karşı yeşili, otoriteye karşı demokrasiyi, gericiliğe karşı aydınlanmayı, zulme karşı hukuku savunmanın vücut bulmuş halidir. Verilen kararın bizler açısından hukukla, bilimle ve vicdanla bağdaşan hiçbir yanı yoktur. Gezi davası sürecinde ceza alan tüm dostlarımızın yanındayız. Savundukları değerlerin bizlerin de savunduğu değerler olduğunu ve Gezi’de bizlerin de olduğunu kamuoyuna saygı ile duyururuz.” (HABER MERKEZİ)