'TMO depoları ithal ürünlerle dolu, birkaç ay sonra çiftçilik yapacak insan bulamayacağız'

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, "TMO depoları ithal ürünlerle dolu. Depolar boşaltılıp Türk çiftçisinin ürünleri yerleştirilmezse birkaç ay sonra çiftçilik yapacak insan bulamayacağız" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, çiftçinin içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) depolarının çiftçinin ürünleriyle doldurulması gerektiğini vurguladı. Karasu, tarım sektörünün karşı karşıya olduğu kriz hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Volkan Karasu, çiftçİnin bu yılki mahsulünün alınamaması durumunda tarım sektöründe büyük bir çöküş yaşanacağını belirtti. Karasu açıklamasında şunları söyledi:

"Eğer Türk çiftçisinin bu yılki mahsulü alınamazsa, TMO'nun depoları boşaltılıp Türk çiftçisinin ürünleri bu depolara yerleştirilmezse; birkaç ay sonra bu çeşitlilikte çiftçilik yapacak insan bulamayacağız."

TMO'nun stratejik önemine değinerek, şu anki depolama politikasının yerli çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirten Karasu, "TMO depoları, ithal ürünlerle dolu. Bu durum, yerli üreticinin ürünlerini depolayamamasına ve satamamasına neden oluyor. TMO'nun derhal depolarını boşaltıp yerli üreticinin ürünlerine yer açması gerekiyor. Bu, hem çiftçimizin ekonomik olarak desteklenmesi hem de yerli üretimin sürdürülebilirliği açısından kritik önemde. Tarım sektöründe yaşanacak bir kriz, ülke ekonomisini ve gıda güvenliğimizi tehlikeye atar. Çiftçiliği teşvik etmeli, gençleri bu alana yönlendirmeliyiz. Bunun için de çiftçilerimize hak ettikleri desteği vermemiz şart" dedi.

Karasu, İYİ Parti'nin tarım politikalarına da değinerek, çiftçilerin her zaman yanında olacaklarını belirtti. "İYİ Parti olarak, her zaman çiftçimizin yanındayız. Tarım politikalarımızı çiftçilerimizin ihtiyaçlarına göre şekillendiriyor ve onların sesini duyurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konuda gerekli adımlar atılmazsa, çiftçilerimizin desteklenmesi için her türlü girişimde bulunacağız" ifadelerini kullandı.