Tokat'ta 10 kişide mutant korona virüsü görüldü

Tokat'ta, 10 kişide mutasyona uğramış yeni tip korona virüsü tespit edildi. Kent merkezi ve Niksar ilçesindeki hastalar karantinaya alınırken, virüsün daha fazla yayılıp yayılmadığı araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol

Taner Yeşilsu

TOKAT- Korona virüsünün mutasyona uğramış yani tipinin Türkiye’de de tespit edilmesinin ardından illere gönderilen test kitleriyle ayrıca tarama yapılıyor. Tokat’ta iki Covid-19 hastasına yapılan testlerde mutasyona uğramış virüs tespit edildi. Kent merkezi ve Niksar ilçesinde tespit edilen hastalar aile fertlerine de virüs bulaştırdığı için sayının 10’a çıktığı öğrenildi.

NEREDEN BULAŞTIĞI ARAŞTIRILIYOR

Mutant korona virüsü tespit edilen hastaların diğer hastalar gibi evlerinde izole edildiği, aynı ilaç ve tedavilerin uygulandığı sağlık durumlarının ise iyi olduğu açıklandı. Sağlık bakanlığı yetkilileri şimdi hastalara mutant virüsün nereden bulaştığı ve daha fazla yayılıp yayılmadığını araştırıyor.

15 KİŞİDE GÖRÜLDÜĞÜ AÇIKLANMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere'den Türkiye'ye giriş yapan ve PCR test sonucu 'pozitif' çıkan kişilere yapılan geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs tespit edildiğini açıklamıştı.